Home » Administratie » Primăria Vaslui este decisă să apeleze la case de avocatură, pentru a apăra patrimoniul public

Primăria Vaslui este decisă să apeleze la case de avocatură, pentru a apăra patrimoniul public

Primăria Vaslui este hotărâtă să lupte în instanță pentru a apăra patrimoniul public aferent orașului. Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a precizat în ședința Consiliului Local (CL) că sunt mai multe situații punctuale care trebuie soluționate, pentru ca patrimoniul public să nu fie afectat.

”Sunt firme care intră în faliment, iar administratorii judiciari doresc să  valorifice bunurile numai în avantajul lor. Unitatea administrativ teritorială trebuie să emită niște documente și după aceea se scot la vânzare bunurile. Vrobesc aici despre situația de la Corevas, cea de pe strada Castanilor și altele. Cum a dobândit Corevas bunurile, iar este un semn de întrebare și e tardiv să ni-l punem? Le-a obținut imediat după anul 1990, pe baza unor documente aprobate de UAT. Așa s-a ajuns că se blochează căi de acces, se vând terenuri cu utilități în subsol etc”, a precizat Vasile Pavăl.

Pentru a rezolva toate aceste situații, la ultima ședință a CL Vaslui a fost aprobat regulamentul privind modalitățile de exercitare a dreptului de proprietate publică și privată asupra bunurilor aparținând municipiului.

”Trebuie să facem toate diligențele, în orice instanță, pentru ca patrimoniul public să rămână neștirbit. Nu pot să cad la învoială cu diverși pe patrimoniu! Nu fac așa ceva și nu îmi este frică de nicio amenințare cu dosare. Nu mă operesc aici! Mai avem un astfel de caz și în Zona Industrială. Ne găsim în situația în care fiecare își face dreptate, iar noi vom fi privitori. Secretariatul Primăriei Vaslui să  facă toate diligențele în această direcție. În cazurile în care ajungem în instanță și considerați că nu puteți face față, vom apela la case de avocatură pentru a ne apăra drepturile. Orice palmă de pământ o avem o vom valorifica în interesul UAT-ului”, a mai spus Vasile Pavăl.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: