Home » Sanatate » A ajuns gripa sezonieră în județ!

A ajuns gripa sezonieră în județ!

Șapte cazuri de gripă sezonieră au fost înregistrate  în județul  Vaslui în săptămâna 20 – 26 ianuarie. Sunt primele cazuri de gripă  înregistrate până acum, de când a început sezonul rece.

Apariția gripei în zonă era iminentă, având în vedere răspândirea virusurilor în ultima perioadă pe teritoriul țării, în condiții meteo propice dezvoltării acestora.

Numărul infecțiilor respiratorii a crescut destul de mult, de la 910 cazuri în săptămâna 13 – 19 ianuarie, la 1.531, săptămâna trecută. Și pneumoniile sunt în creștere, de la 215 în săptămâna 13 – 19 ianuarie, la 290, în ultimele 7 zile.

Direcția de Sănătate Publică Vaslui, instituție care a centralizat datele primite din județ, a precizat că nu a fost prelevată nicio probă în vederea testării pentru confirmarea gripei. S-a mers pe simptomatologie în stabilirea diagnosticului.

DSP nu a precizat în schimb dacă și când sunt șanse să primească noi doze de vaccin antigripal, în condițiile în care mai sunt disponibile doar 200 doze de vaccin în tot județul. (Mihaela NICULESCU)

About admin

%d blogeri au apreciat: