Home » Social » Proiectul bazinului de înot din municipiul Vaslui va fi depus la finanțator

Proiectul bazinului de înot din municipiul Vaslui va fi depus la finanțator

Proiectul construcției unui bazin de înot și polo în municipiul Vaslui va fi predat în această săptămână Companiei Naționale de Investiții (CNI). Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a precizat că proiectul face parte din lista sinteză a obiectivelor ce vor beneficia de finanțare.

”Ne-au vizitat recent proiectanții, care au termen până la sfârșitul lunii să predea proiectul. La includerea proiectului nostru pe această listă s-a ținut cont de mai multe elemente. Avem în oraș un liceu sportiv și putem face o disciplină care să se desfășoare la bazinul de înot. De asemenea, orașul nostru nu are niciun ștrand. De aceea, proiectul este justificat și am speranța că vom duce investiția mai departe”, a subliniat Vasile Pavăl.

Proiectul pentru viitorul bazin de înot se va realiza pe amplasamentul actualului ștrand, acolo unde este terenul necesar, acces, parcare și alte facilități.

„Ideea pentru un bazin de înot o avem de trei ani în urmă. Am luat legătura cu cei de la CNI și am solicitat construcția unui bazin pentru copii și adulți. Proiectul este de tipul celui care s-a realizat la Focșani. Fiind un proiect tip, detaliile acestuia sunt actualizate cu actualele cerințe. Am transferat deja la CNI terenul pe care se va realiza bazinul și toate cele necesare pentru implementarea proiectului”, a adăugat Vasile Pavăl.

Ștrandul municipal Vaslui a fost închis în cursul lunii august 2014, după ce un copil în vârstă de 14 ani a murit înecat.

”Potrivit celor trei minori care l-au însoțit pe băiatul decedat la ștrand, acesta nu știa să înoate. Copiii au intrat împreună în apă, iar trei dintre ei au ieșit au mai stat pe pătură și s-au băgat din nou în apă, fără ca nimeni să sesizeze momentul în care băiatul ar fi strigat după ajutor”, au precizat la vremea respectivă reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: