Home » Social » Crucea Roșie Vaslui, implicată activ în susținerea comunităților locale sărace

Crucea Roșie Vaslui, implicată activ în susținerea comunităților locale sărace

de Dănuț CIOBANU 

Crucea Roșie – Filiala Vaslui va desfășura și în anul 2020 o serie de proiecte, prin care va sprijini comunitățile locale. Printre campaniile care vor fi susținute la nivel local se numără dotarea școlilor din mediul rural cu boilere, acordarea de alimente, îmbrăcăminte și încălțăminte persoanelor defavorizate, precum și susținerea de cursuri de igienă și acordarea primului ajutor.

Unul din proiecte implementate în județul Vaslui vizează ajutorarea persoanelor aflate în situația de risc social, care se intitulează „Banca de alimente, îmbrăcăminte și încălțăminte”. Sumele adunate cu acest scop sunt repartizate în baza unei selecții la familiile cu mulți copii, pentru a le asigura condițiile necesare de trai.

Un alt proiect important care se va derula și în acest an privește montarea de boilere la școlile din mediul rural. Criteriile după care sunt selectate școlile care vor primi boilere țin de situația materială a copiilor, existența apei curente, asumarea responsabilității de către autoritățile locale pentru montarea boilerelor

„Crucea Roșie are foarte mulți parteneri la nivel național. Unul din aceste parteneriate vizează donarea de către o firmă a unor boilere pentru școli, pentru ca toți copiii să dispună de apă caldă. Noi am făcut propuneri pentru ca școlile din Pușcași, Iana, Ștefan cel Mare, Cozmești, Bălteni și alte comune să primească astfel de boilere. În acest fel, 20 de boilere au fost repartizate și montate anul trecut în școlile vasluiene”, a precizat Valeriu Caragață, președintele Filialei Județene Vaslui a Crucii Roșii din România

O altă campanie pe care Crucea Roșie Vaslui o derulează la nivel local se intitulează „Back to school!” și este dedicată colectării de rechizite școlare pentru copiii cu probleme sociale.

„Facem aceste donații de rechizite pentru a ajuta acești copii să continue studiile și să nu abandoneze școala. Este o preocupare foarte importantă pentru noi, care are un caracter permanent”, a explicat Valeriu Caragață.

Alte activități pe care la desfășoară organizația vizează organizarea de cursuri de igienă, certificate care sunt obligatorii pentru persoanele care lucrează în alimentația publică. Pe lângă cursurile de igienă, Crucea Roșie mai este acreditată pentru organizarea de cursuri de acordare a primului ajutor, de care beneficiază profesorii din județ.

”Crucea Roșie Vaslui colaborează cu lectori și medici acreditați pentru susținerea cursurilor de igienă și acordarea primului ajutor”, a mai spus Valeriu Caragață.

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: