Home » Media » „Un cuplu ciudat”, pe scena Teatrului „Victor Ion Popa”

„Un cuplu ciudat”, pe scena Teatrului „Victor Ion Popa”

Bârlădeni, pregătiți-vă pentru un nou spectacol al Teatrului „Victor Ion Popa”! Actorii bârlădeni repetă intens pentru că premiera piesei „Un cuplu ciudat” bate la ușă. Pe 8 februarie, de la ora 18.30, iubitorii Thaliei vor putea viziona primul spectacol la Bârlad cu piesa lui Neil Simon, binecunoscut dramaturg american, pusă în scenă de regizorul Dorin Mihăilescu.  

Piesa a fost scrisă în două variante, o dată în anii ’70, varianta masculină, și zece ani mai târziu, varianta feminină, cea pe care regizorul teatrului din Bârlad a preferat să o pună în scenă.

„Am ales varianta feminină a piesei <<Un cuplu ciudat>> pentru că mi s-a părut mai amuzantă, mai savuroasă. Piesa este o comedie de caracter. Pe scurt, două personalități cu caractere diferite, chiar opuse, se întâlnesc și deși aparent au o relație bună, nu pot conviețui împreună. Nu este vorba despre un el și o ea ci despre două femei, prietene. Este o piesă de mare actualitate, despre cum poți să fii pedepsit, deși faci bine. Maniera regizorală este una clasică, am folosit muzica anilor ’70, costume inspirate din moda sfârșitului anilor ’60, când era în vogă stilul hippy, fustele scurte, coafurile de atunci etc. Un spectacol colorat, amuzant, din care fiecare va trage propriile concluzii. Textul este ofertant, Neil Simon fiind unul dintre cei mai buni dramaturgi ai secolului  al XX-lea, un scenarist jucat cu succes pe Broadway. Sper că voi reuși împreună cu actorii distribuiți, șase personaje feminine și două masculine, să ajungem la sufletul publicului. Deocamdată, repetăm, pentru că mai sunt câteva zile până la premieră și vrem ca totul să iasă perfect.”, a declarat, pentru Est News, regizorul Dorin Mihăilescu.

 

Distribuția spectacolului este alcătuită din actorii: Petronela Ene, Ramona Ananie, Dumitra Crețu, Cella Todică, Oana Florea, Diana Hatmanu, George Sobolevschi și Alex Savu. Scenografia este semnată de Sandu Maftei, iar costumele de Iuliana Maftei. (Mihaela NICULESCU)

About admin

%d blogeri au apreciat: