Home » Justitie » Pacientul decedat la Huși nu avea COVID

Pacientul decedat la Huși nu avea COVID

Negativ. Acesta este rezultatul testului COVID pentru pacientul de 70 de ani, decedat pe 15 noiembrie în spitalul din Huși.

Ieri a fost sesizată Poliția pentru a supraveghea transferul cadavrului la Vaslui, în vederea efectuării necropsiei de către medicii legiști. După examenul anatomopatologic, care va stabili cauza morții, familia își va putea lua mortul acasă, pentru a-l îngropa creștinește.

Constantin Dodiță a murit la spitalul din Huși la trei ore după ce a fost luat cu ambulanța de acasă, din satul Peicani, comuna Găgești. Rudele nu au înțeles motivul pentru care a fost interzisă îmbălsămarea și nici de ce managerul spitalului le-a cerut certificatul constatator al decesului, eliberat de Primăria Huși.

Rudele au contactat redacția Est News pentru a afla care este adevărul. Adevarul este că managerul și alți membri ai comisiei medicale au considerat că este vorba despre o moarte suspectă, posibil în urma unei intoxicații cu substanțe necunoscute, și au cerut efectuarea necropsiei de către medicii legiști.

Chiar dacă rudele au declarat că nimeni nu le-ar fi spus unde se află cadavrul, managerul spune că a informat aparținătorii despre faptul că decedatul era la morga spitalului din Huși. (M.N.)

About admin

%d blogeri au apreciat: