Home » Healthcares » Avalanșă de solicitări la Ambulanță, în prima zi a anului

Avalanșă de solicitări la Ambulanță, în prima zi a anului

Ambulanțierii vasluieni au onorat în noaptea de Revelion și în prima zi a lui 2021 un număr de 160 de solicitări. Echipajele medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță (SAJ) Vaslui au asigurat asistență medicală pentru 15 gravide, 29 de persoane cu afecțiuni cronice decompensate, 13 pacienți cu afecțiuni neuropsihice, precum și în cazul a 11 persoane aflate în stare avansată de ebrietate.

De asemenea, medicii și asistenții de la SAJ Vaslui au fost solicitați pentru a acorda ajutor de urgență pentru trei persoane care au suferit accident vascular cerebral și alte trei care au avut intrat în stop cardio-respirator. Din păcate, în noaptea de Revelion, un bărbat a decedat în urma unui stop cardio-respirator, în ciuda eforturilor de resuscitare.

Neatenția în manevrarea obiectelor pirotehnice a băgat în spital doi bărbați din județ. Astfel, echipajul de la Ambulanță a fost solicitat pe 31 decembrie pentru a interveni în cazul a doi săteni, unul de 41 de ani și altul de 49 ani, accidentați grav la mână. Victimele petardelor au fost transportate la Iași, într-o secție de chirurgie, întrucât rănile suferite erau profunde.

În prima zi a anului, ambulanța a ajuns și la Iana, la un copil de 2 ani și șapte luni, care se opărise cu apă fierbinte pe 10 la sută din suprafața corpului. Micuțul a fost transferat pentru îngrijiri de specialitate la Iași.

În intervalul 31 decembrie seara – 2 ianuarie dimineața, echipajele medicale au acordat asistență medicală pentru 14 pacienți confirmați cu COVID și 13 persoane suspecte de COVID și au recoltat două probe pentru determinarea infecției cu SARS-CoV-2. De asemenea, ambulanțierii au răspuns apelurilor făcute de șase persoane care acuzau febră mare. (M.N.)

About admin

%d blogeri au apreciat: