Home » Administratie » Primăria Vaslui face o prioritate din investițiile de la fosta unitate militară

Primăria Vaslui face o prioritate din investițiile de la fosta unitate militară

Obiectivele de investiții de la fosta unitate militară din municipiul Vaslui vor fi prioritare în anul 2021.

”Obiectivele de la fosta unitate militară sunt abordate cu toată seriozitatea în anul 2021. După finalizarea studiului de fezabilitate va urma o analiză pentru centrul de bătrâni, centrul social și celelalte. Efectiv, obiectivele de acolo vin în atenția noastră pentru anul 2021”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Primăria Vaslui își va transfera toate serviciile sociale în locații care vor fi amenajate pe spațiul fostei unități militare din centrul orașului. În cursul lunii aprilie 2018, Guvernul a aprobat transmiterea imobilului 363 din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al municipiului Vaslui, precum și declararea acestuia din bun de interes public național în bun de interes public local.

Pentru valorificarea suprafeței de 17,70 hectare teren, situată în centrul municipiului, Primăria Vaslui a propus realizarea, într-un termen de 20 de ani, a unui complex de servicii comunitare pe o suprafață de 7,70 hectare care va cuprinde: Direcția de Asistență Socială  – serviciu public, cu personalitate juridică ordonator terțiar de credite, aflată în subordinea primarului, centre sociale și medico-sociale (cantină socială, centru și cămin pentru  persoane vârsta a III-a, adăpost victime violență domestică, adăpost oamenii străzii, centru pentru copii, creșă/grădiniță, îngrijiri paliative, balneofizioterapie), centru cultural, spații și zone de agrement, sală de sport, spații verzi, căi acces, locuri de parcare. Tot în locația fostei unități militare, pe o suprafață de 10 hectare s-a propus înființarea unui parc – grădină botanică.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

%d blogeri au apreciat: