Home » Coronavirus » S.O.S.! Se termină stocurile de materiale de protecție și sanitare la SAJ Vaslui

S.O.S.! Se termină stocurile de materiale de protecție și sanitare la SAJ Vaslui

Criză acută, la Serviciul Județean de Ambulanță Vaslui. După ce 38% din efectivul angajaților au fost infectați cu coronavirus, lucru care a determinat o creștere a timpului de răspuns la solicitări al ambulanțelor, din cauza reducerii numărului de angajați disponibili, zilele acestea, stocul de materiale sanitare și de protecție aproape s-a epuizat.

Pentru că în magazie mai sunt câteva zeci de combinezoane, puține perechi de mănuși de protecție, alte materiale necesare onorării în siguranță a solicitărilor populației, Serviciul Județean de Ambulanță Vaslui are nevoie de ajutorul comunității.

Doar donațiile pot rezolva momentan criza existentă la SAJ Vaslui. Timpul relativ lung necesar organizării licitațiilor, neseriozitatea firmelor câștigătoare, care uneori nu mai pot onora comenzile, au dus la crearea acestei situații nedorite, care pune în pericol siguranța angajaților dar și a pacienților, acum în plină pandemie .

„În perioadele de vârf ale pandemiei, cum a fost în septembrie și octombrie, se consumau zilnic 1000 de combinezoane, 500 numai în substația Bârlad. La o solicitare se consumă în jur de 15 perechi de mănuși. La aceasta oră, stocul e aproape de epuizare și la mănuși și la combinezoane și măști. De asemenea, nu mai avem prea multe măști de oxigen, comprese sterile, și ne-ar mai trebui și lămpi cu ultraviolete. Cred că în câteva zile stocul va fi epuizat. SAJ Vaslui poate fi salvată doar prin implicarea comunității, a oamenilor care vor să doneze bani cu care să se cumpere cele necesare. În instituțiile de stat achizițiile se fac doar prin licitație. Nu avem timpul necesar să așteptăm. Cred că e nevoie de o modificare legislativă care să reducă timpul dintre solicitare și achiziția propriu-zisă, pe timp de criză”, a declarat dr. Daniel Ungureanu, de la SAJ Vaslui, în emisiunea din 30 Decembrie de la Est News TV.

Medicul Daniel Ungureanu a creat și o pagină de Facebook cu titlul Ajutați Ambulanța Vaslui, unde face apel al cetățenii județului pentru a dona bani, cu care SAJ Vaslui să-și poată achiziționa materialele necesare.

Cei care doresc să sprijine SAJ Vaslui, o pot face donând în contul Asociației Cursa Vieții Vaslui – CUI 23590246, IBAN RO96BTRL03801205D94876XX, Banca Transilvania Vaslui, Serviciul Județean de Ambulanță Vaslui – str. Tipografiei Nr. 1, tel. 0235 361 498. (M.N.)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*