Home » Coronavirus » A început vaccinarea anti-COVID în județul Vaslui. Iată care sunt centrele!

A început vaccinarea anti-COVID în județul Vaslui. Iată care sunt centrele!

Campania de vaccinare anti-COVID 19 a debutat în județul Vaslui, ieri, 4 ianuarie, primii beneficiari fiind angajații din sistemul sanitar.

Centrele în care se va desfășura vaccinarea în județul nostru sunt: Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde a fost amenajat un cabinet; Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad, unde a fost amenajat, de asemenea, un cabinet; Spitalul Municipal din Huși și Spitalul de Psihiatrie Murgeni, unde a fost alocat tot câte un cabinet special pentru vaccinare.

De asemenea, de ieri, 4 ianuarie, la Bârlad funcționează un al doilea centru de vaccinare, amenajat în incinta Centrului de Revitalizare Corporală și Loisir. În acest centru va fi imunizat personalul medico-sanitar și auxiliar, altul decât cel al Spitalului „Elena Beldiman”.

În mod eșalonat, vor fi vaccinate toate categoriile, în funcție de planificarea stabilită de autoritățile centrale. Înscrierea și programarea pentru efectuarea vaccinului se face pe platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19.

Astăzi, la Bârlad, este convocată o ședință extraordinară a Consiliului Local Municipal, având pe ordinea de zi organizarea vaccinării în cele două centre. (M.N.)

About admin

%d blogeri au apreciat: