Home » Culture » În ajunul sărbătorilor de iarnă, vasluienii au făcut rând la Biblioteca Județeană

În ajunul sărbătorilor de iarnă, vasluienii au făcut rând la Biblioteca Județeană

Vasluienii au luat cu asalt Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui înaintea sărbătorilor de iarnă. Restricțiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus i-au determinat pe pasionații de lectură să împrumute cărți, pentru a le citi în timpul zilelor libere petrecute în familie. Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene Vaslui, a spus că în contextul sărbătorilor de iarnă nu se aștepta la un astfel de comportament din partea utilizatorilor de carte.

”Am crezut că interesul va fi pentru sărbătorile de iarnă și puține persoane își vor îndrepta pașii către bibliotecă. Ori, nu a fost așa! Probabil acest an atipic i-a determinat pe oameni să fie precauți și să își ia aproape de ei cărțile care pot prezenta un sprijin pentru perioadele pe care le petrec în familie. Așa se face că mulți utilizatori au venit și au luat cărți, mai multe decât de întâmpla de obicei, cu gândul ca zilele petrecute în familie să se îmbine cu o lectură agreabilă, care poate fi dătătoare de speranță”, a spus Gelu Bichineț.

În prezent, fondul Bibliotecii Județene Vaslui se ridică la 400.000 cărți, anual fiind împrumtate publicului 119.000 unități de documente. Biblioteca are anual 7.000 utilizatori de carte și 25.000 de vizitatori.

”Orice om care găsește în lectură o bucurie aparte este un om care poate reprezenta un pilon pentru perioada următoare. Am avut și am convingerea că cel care nu urăște cartea este cel pe care te poți baza pentru ziua de mâine. Este un moment deosebit să constați că munca nu își este în zadar, să constați că ce ai achiziționat peste an este căutat de cititori. Dacă nu poți veni în casa fiecăruia cu o urare, poți veni în întâmpinare cu o carte, pe care să aibă posibilitatea să o împrumute și să își ostoiască stea de frumos și de cunoaștere”, a mai spus Gelu Bichineț.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*