Home » Administratie » Variantele de ocolire a municipiului Vaslui, în atenția Ministerului Transporturilor

Variantele de ocolire a municipiului Vaslui, în atenția Ministerului Transporturilor

Proiectanții lucrează din plin la variantele de ocolire a municipiului Vaslui. În acest sens, autoritățile locale au primit o serie de solicitări de la proiectanți, pentru a le pune la dispoziție o serie de elemente concrete despre municipiul reședință de județ. Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a precizat că municipalitatea colaborează cu proiectanții și le pune la dispoziție tot ce este posibil, în vederea creionării acestui proiect extrem de important pentru comunitatea locală.

”Construcția acestor șosele de ocolire este foarte importană pentru municipiul Vaslui. Investiția este derulată de Ministerul Transporturilor și nu este finanțată de către municipalitate”, a spus Vasile Pavăl.

Centura va fi construită pe direcția Bârlad – Iași și va începe de la Podul Moșneagu, va merge în paralel cu râul Vasluieț și va ieși prin satul Moara Domnească, comuna Văleni, la drumul național care duce la Iași. În total, este vorba de o distanță de șapte kilometri.

Strada Decebal, actuala variantă ocolitoare a municipiului Vaslui,  va deveni una din principalele artere din interiorul orașului, după ce în zonă au fost construite mai multe obiective economice.

În cursul lunii iulie 2019, Primăria Vaslui a demarat proiectul care vizează asigurarea utilităților publice către noul bazar și târgul auto, lucrări care vor fi realizate plecând de la utilitățile învecinate de pe strada Decebal.

„Această stradă va fi reabilitată pe proiectul pe care îl avem pregătit, va fi o stradă cu două  benzi pe sens, vom implementa un sistem de iluminat public modern, cu tot ce înseamnă o stradă orășănească. Pentru că eu o consider deja nu o stradă preorășănească ci orășănească, care s-a mobilat cu obiective în stânga și dreapta”, a explicat Vasile Pavăl.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: