Home » Culture » Bibliotecarii vasluieni își doresc ca în anul 2021 și cărțile să iasă din ”carantină”

Bibliotecarii vasluieni își doresc ca în anul 2021 și cărțile să iasă din ”carantină”

Lucrătorii din cadrul Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui își doresc ca în anul 2021 să se revină la normalitatea dinaintea pandemiei de coronavirus. Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene Vaslui, susține că revenirea la normalitate este cu siguranță dorința întregii omeniri, iar bibliotecarii nu fac excepție de la acest deziderat.

”Vreau să revenim la normalitatea dinaintea lunii martie a anului trecut. O normalitate în care să putem interacționa, o normalitate în care să apreciem valorile, o normalitate de echilibru și speranță. Nu în ultimul rând, ne dorim acea normalitate care să ne descrețească frunțile și să ne lase să mergem mai departe. Cred ca asta își dorește fiecare și, atunci, în mod firesc, nici cei care lucrăm cu cartea, cu visul, cu speranța, cu un mediu un pic aparte, nu putem decât să ne dorim în mediu natural normal și sănătos”, a spus Gelu Bichineț.

În prima parte a anului trecut, bibliotecarii vasluieni au fost pregătit o serie de măsuri pentru protejarea cititorilor. La sala de lectură, locurile au fost rărite la distanța de un metru și jumătate, la sala de împrumut s-au fixat trasee separate pentru intrarea și ieșirea vizitatorilor și la fel s-a procedat și în sala de împrumut pentru copii. Tot pentru păstrarea distanței sociale, s-a comunicat cu utilizatorii pentru a stabili dinaintea venirii la bibliotecă ce cărți vor să ia, astfel încât să nu stea în bliliotecă mai mult de zece minute.

Tot pentru protejarea cititorilor, cărțile care sunt primite de la cititori sunt depozitate într-un loc separat timp de 72 de ore și apoi sunt reintroduse în circulație. Foarte util pentru decontaminarea documentelor ar fi o instalație de decontaminare, însă cum prețul acestor echipamente este foarte mare, bibliotecarii locali au ales varianta ”carantinării” cărților primite de la cititori timp de 72 de ore.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*