Home » Healthcares » Noutăți în dotarea ambulanțelor SAJ Vaslui

Noutăți în dotarea ambulanțelor SAJ Vaslui

De două zile, ambulanțele din județ sunt dotate cu teste rapide de depistare a infecției COVID. 6000 de astfel de teste au fost distribuite Serviciului Județean de Ambulanță de către Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției.  Medicii sau, după caz, asistenții medicali de pe ambulanțe recoltează probe din nasul pacientului, iar apoi, cu ajutorul testului rapid, rezultatul este disponibil în 15 minute.

Nu toți pacienții sunt testați pentru infecția COVID, ci doar cei pentru care Ministerul Sănătății a făcut recomandări, adică pacienții cu semne de infecție respiratorie, pacienții cu simptome neconcludente, dar cu semne sugestive la radiografie sau analize de sânge, pacienții contact direct cu persoane aflate în izolare sau cu persoane confirmate pozitiv în ultimele 3-5 zile.

De asemenea, aceste teste rapide sunt utilizate pentru pacienții imunodeprimați aflați în evidență oncologică, sau pacienții dializați (dacă nu au efectuat un test PCR în ultimele 48 de ore), pacienții cu stare de conștiență alterată (comă), precum și pacienții asistați social (în cămine de bătrâni, asistați acasă, cazuri speciale netestate). (M.N.)

About admin

%d blogeri au apreciat: