Home » Coronavirus » Câte cadre medicale s-au vaccinat până acum la Bârlad

Câte cadre medicale s-au vaccinat până acum la Bârlad

Până ieri, 6 ianuarie, au fost vaccinate anti-COVID 70 de persoane la Centrul de Revitalizare Corporală și Loisir Bârlad. Cei mai mulți dintre cei care s-au prezentat au fost angajații de la Ambulanță, dar și asistenți medicali și medici de la cabinetele private din oraș.

Vaccinarea se face numai pe bază de programare, existând posibilitatea ca și sâmbăta să se facă imunizarea celor programați.

Fiecărei persoane i se face înainte de vaccinare o anamneză, iar în cazurile în care sunt depistați pacienți plurialergici, sau cu boli cronice grave, vaccinarea acestora nu se mai efectuează.

Pacienții care nu au contraindicație pentru vaccinare sunt imunizați și supravegheați timp de 15 minute după injectare. De asemenea, persoanele vaccinate sunt informate despre posibilele reacții adverse care pot apărea post-vaccinare: durere și roșeață la locul înțepăturii, cefalee sau febră. Din fericire, până acum nu s-au înregistrat pacienți cu reacții adverse severe.

La fel ca și la Centrul de Revitalizare Corporală și Loisir, la centrul de vaccinare amenajat la Spitalul „Elena Beldiman” campania de imunizare a început tot luni, 4 ianuarie. Aici au fost vaccinați 150 de angajați ai spitalului – infirmiere, asistenți medicali și medici.

În prima etapă de vaccinare vor fi imunizate doar cadrele medicale din oraș și alți angajați ai unităților medico-sociale. De pe 21 ianuarie, se vor putea înscrie pentru vaccinare și persoanele cu risc crescut (peste 65 de ani) și persoanele care își desfășoară activitatea în sectoare esențiale.

Printre cei care au venit să se vaccineze, se numără și foști pacienți COVID, care au avut forme moderate sau severe și nu vor să mai treacă printr-o astfel de experiență. Înscrierile se fac pe platforma națională https://programare.vaccinare-covid.gov.ro, iar programul celor două centre de vaccinare este zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 8-20, iar dacă sunt pacienți înscriși, și sâmbăta. (M.N.)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*