Home » Administratie » UAT-uri salvate! Guvernul a prelungit termenul de finalizare al proiectelor din PNDL 1

UAT-uri salvate! Guvernul a prelungit termenul de finalizare al proiectelor din PNDL 1

Guvernul a aprobat la finalul anului trecut prelungirea contractelor PNDL I cu până la 2 ani, întrucât, în prezent, prin PNDL etapa I (perioada 2015-2020) au fost finanțate 3.362 obiective de investiții, dintre care au fost finalizate cu proces-verbal de recepție la terminarea lucrărilor 2.325 obiective de investiții. Celelalte 1.037 obiective de investiții se regăsesc în diferite stadii/situații, dintre care, pentru unele proiecte, beneficiarii nu dispun de sumele necesare pentru a asigura finalizarea lor.

La nivelul județului Vaslui sunt mai multe proiecte finanțate prin PNDL 1 și care nu au fost finalizate până la termenul de 31 decembrie 2020. Dacă Guvernul nu ar fi operat prelungirea termenului de execuție al lucrărilor, exista riscul ca beneficiarii să ramburseze toți banii pe care i-au primit de la Guvern.

”Salut inițiativa ministrului Dezvoltării, care a făcut să mai avem un termen pentru finalizarea proiectelor din PNDL 1. Mai este în teritoriu de lucrat la aceste proiecte. Sperăm să terminăm și aceste investiții pe care le-am rezolvat cu greu, dar le-am rezolvat”, a precizat Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

Una din aceste investiții finanțată prin PNDL 1 este proiectul de modernizare al DJ 284 Duda Epureni – Arsura – Drânceni. Un alt proiect este drumul județean care trece prin zona Cozmești, care a fost asfaltat, urmând să se lucreze la pavarea rigolelor. Pentru alte două proiecte care sunt finanțate părin PNDL 1 a fost emis ordinul de începere a lucrărilor. Este vorba despre DJ 245 Alexandru Vlahuță, DJ 245 A Gherghești.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: