Home » Business » Oamenii de afaceri vasluieni nu vor să mai audă de anul 2020. Sute de falimente și investiții ratate

Oamenii de afaceri vasluieni nu vor să mai audă de anul 2020. Sute de falimente și investiții ratate

Anul 2020 a fost o perioadă nefastă pentru mediul de afaceri vasluian. Dacă la nivel național prognozele indică aproximativ 55.000 de firme care vor ieși de pe piață, în județul Vaslui circa 1.100 de firme își vor sista activitatea.

”Anul 2020 a fost o perioadă de pandemie cu foarte multe greutăți, foarte multe neîmpliniri, nerealizări economice, sectoare economice întregi afectate cu tot efortul pe care guvernanții l-au depus de a mai ajuta întreprinzătorii. Anul a fost foarte greu. Din această perspectivă mulți au ieșit de pe piață. Vom vedea ce date ne dau cei de la Registrul Copmerțului, cu privire la câte firme s-au închis până la finele lunii decembrie 2020”, a spus Ionel Constantin, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui.

La începutul pandemiei de coronavirus, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România a cerut autorităților să adopte rapid măsuri prin care să îi ajute pe micii întreprinzători să facă față efectelor economice produse de impactul coronavirusului. Oamenii de afaceri au cerut identificarea de soluții simple pentru alocarea de fonduri europene din exercițiul financiar 2014-2020, fonduri care nu au fost cheltuite până la această dată. Este nevoie de a sprijini puternic IMM-urile cu proiecte, pentru ca firmele să aibă capital de lucru și lichidități, pentru a trece mai ușor această perioadă complicată.

O altă propunere venită din partea întreprinzătorilor vizează acordarea de asistență tehnică firmelor care sunt în dificultate. La fel de importante pentru oamenii de afaceri sunt modificarea legislației privind achizițiile publice, precum și modificarea legislației muncii, urmând să fie introduse munca de acasă, munca temporară etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: