Home » Local » Agenții economici vasluieni nu sunt interesați de lupta împotriva coronavirusului

Agenții economici vasluieni nu sunt interesați de lupta împotriva coronavirusului

În luna decembrie 2020, inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui au efectuat inspecţii la 48 de angajatori şi au încheiat 48 de procese verbale de control. În domeniul secutrității și sănătății în muncă, au fost constate un număr total de 54 de neconformităţi.

În principal, neregulile vizează lipsa triajului epidemiologic a lucrătorilor şi persoanelor care au acces în spaţii închise, pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-Co-2, dar și permiterea accesului persoanelor şi desfăşurarea activităţii în spaţii închise fără mască de protecţie.

În unele cazuri, angajatorii nu au elaborat instrucţiuni cu privire la acţiunile şi măsurile ce trebuiesc respectate în vederea prevenirii infectării cu noul coronavirus, iar lucrătorii nu au fost informaţi despre regulile şi măsurile ce trebuiesc respectate în vederea prevenirii infectării cu noul coronavirus.

Nu în ultimul rând, angajatorii nu au realizat măsurile dispuse în procesele verbale de control încheiate anterior, iar lucrătorii nu sunt informaţi şi instruiţi cu riscurile şi măsurile de securitate specifice activităţii desfăşurate.

”Pentru neregulile constatate în urma controalelor şi a cercetării evenimentelor au fost sanctionaţi un număr de 33 de angajatori, fiind aplicate 53 de sancţiuni contravenţionale cu avertisment şi 3 sancţiuni contravenţionale cu amendă, în valoare de 21.000 lei”, a spus Manuela Moraru, purtător de cuvânt al ITM Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: