Home » Local » Cadrele medicale din județ pichetează Prefectura Vaslui

Cadrele medicale din județ pichetează Prefectura Vaslui

Sătule să aștepte la infinit drepturile salariale cuvenite și neonorate, cadrele medicale vor organiza proteste în zilele următoare. Astăzi, la Vaslui, de la ora 12, vor veni în fața Prefecturii, să protesteze pentru drepturile lor, angajații din spitalele județului.

Decizia organizării unor serii de acțiuni revendicative a fost luată de Consiliul Național al Federației Sanitas. Cei din sănătatea vasluiană, la fel ca toți colegii lor din țară, cer să fie aplicate prevederile Legii 153/2007 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, stabilirea sporului de condiții de muncă prin raportare la salariul de bază aflat în plată, precum și acordarea stimulentelor de risc pentru salariații din asistența socială.

Sindicaliștii Sanitas vor solicita mâine convocarea comisiilor de dialog social de la nivelul fiecărei prefecturi județene, iar în perioada următoare vor picheta sediile Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Finanțelor Publice, Guvernului și Parlamentului României, în perioada în care vor avea loc dezbateri pe legea bugetului de stat. (M.N.)

About admin

%d blogeri au apreciat: