Home » Administratie » Județul Vaslui pregătește al doilea mare proiect pe managementul deșeurilor

Județul Vaslui pregătește al doilea mare proiect pe managementul deșeurilor

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va demara procedurile pentru întocmirea unui nou proiect, în vederea îmbunătățirii gestionării deșeurilor. Inițiativa autorităților județene vine la finalul implementării primului mare proiect cu finanțare europeană, privind sistemul integrat de management al deșeurilor.

”Suntem la final cu planul județean de gestionare a deșeurilor și acest lucru ne va duce la scrierea unui nou proiect, care să îmbunătățească proiectul actual. Spre exemplu, în mediul urban, au fost alocate mai puține resurse prin proiectul inițial. Va fi un proiect scris și pentru a rezolva problemele de la depozitul ecologic de deșeuri, prin montarea unui sistem de tractare mecanico-biologic etc.”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

În cursul anului trecut, CJ Vaslui a finalizat licitațiile organizate pentru desemnarea operatorilor de salubritate din cadrul proiectului de management al deșeurilor. În urma licitației pentru atribuirea servicilor de salubritate, zona 5 – Roșiești are de la data de 1 august 2020 un sistem de operare mixt.

În cadrul proiectului de management al deșeurilor din județul Vaslui, zona Roșiești are în componență un total de 14 UAT-uri. Sistemul de management a fost deschis în zona Negrești, unde sunt arondate 8 UAT-uri. După acest prim pas au fost inaugurate zonele Vaslui (29 UAT-uri) și Bârlad (22 UAT-uri). De asemenea, din data de 1 martie 2020, operatorul de salubritate a preluat și zona Huși (13 UAT-uri).

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

%d blogeri au apreciat: