Home » Administratie » Primăria Murgeni declanșează campanie de curățenie începând din luna ianuarie

Primăria Murgeni declanșează campanie de curățenie începând din luna ianuarie

Autoritățile locale din orașul Murgeni vor demara în acest an o campanie de curățenie mai devreme de primăvară. Astfel, se va discuta cu fiecare locuitor în ceea ce privește deșeurile reciclabile cum ar fi hârtia, sticla și peturile. Eduard Cazacu, primarul orașului Murgeni, a precizat că se va merge din casă în casă pentru a promova mesajul municipalității, iar cetățenii vor fi ajutați cu saci pentru depozitarea respectivelor deșeuri.

”Încercăm să avem localități din ce în ce mai curate și să nu mai așteptăm apele din primăvară să ducă aceste gunoaie pe râurile din jur. Peturile ne sufocă. Vom duce acești saci inscripționați la fiecare gospodărie și vom prelua noi de la casele oamenilor aceste deșeuri”, a spus Eduard Cazacu.

Tot în ceea ce privește activitatea de curățenie, municipalitatea a distribuit tomberoane la fiecare gospodărie pentru depozitarea deșeurilor. Activitatea de repartizare a containerelor nu este încă finalizată, multe gospodării solicitând astfel de tomberoane.

Cât privește valoarea taxei de salubritate, aceasta este destul de scumpă ținând cont de situația financiară a multor persoane. În contextul în care locurile de muncă sunt destul de puține, multe persoane apelează la ajutorul social sau trăiesc din pensii.

”Nu avem o situație fericită, în ceea ce privește posibilitățile financiare ale populației. Dar toată lumea a înțeles că un pas mic poate va produce o curățenie mai mare”, a mai spus primarul orașului Murgeni.

(Dănuț CIOBANU)     

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*