Home » Administratie » CJ Vaslui pariază în anul 2021 pe drumul strategic și proiectele de dezvoltare din PNDL

CJ Vaslui pariază în anul 2021 pe drumul strategic și proiectele de dezvoltare din PNDL

de Dănuț CIOBANU 

Infrastructura rutieră rămâne o prioritate a Consiliului Județean (CJ) Vaslui și pentru anul 2021. Pe lângă continuarea lucrărilor la drumul strategic, autoritățile publice sunt concentrate pe finalizarea proiectelor finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Tot la capitolul infrastructură, CJ-ul pregătește un nou proiect pentru alt drum strategic.

În luna decembrie 2020, Ministerul Dezvoltării a virat județului Vaslui suma de 12,69 milioane de lei, în vederea decontării facturilor pentru 27 obiective de investiții realizate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Au fost achitate facturi pentru lucrări executate la modernizări de drumuri comunale și județene, alimentări cu apă, construire grădinițe, școli și poduri. Cea mai importantă sumă achitată a fost alocată pentru reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ241 C, limită județ Bacău-Doagele-Dragomirești (DN 2F), unde Ministerul Dezvoltării a virat peste 2,4 milioane lei.

”În ceea ce privește investițiile, în 2021 avem de terminat o parte din proiectele din PNDL 2. De asemenea, lucrăm la cele trei tronsoane ale drumului strategic. La capitolul infrastructură rutieră, lucrăm la un proiect pentru un alt drum strategic din județul Vaslui”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

Proiectul ”Reabilitare și Modernizare Drum Strategic Județean Bârlad-Laza-Codăești (DJ 245, DJ 245 M, DJ 247, DJ 246)” are ca sursă de finanțare Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Perioada de implementare a investiție este 30 decembrie 2017 – 30 iunie 2022.

Investiția constă  în reabilitarea și modernizarea unui număr de patru drumuri județene, pe o distanță de 82 kilometri.

Pentru operativitatea realizării drumului strategic, CJ Vaslui a scos la licitație la pachet proiectarea și execuția. Ofertele au fost depuse până în data de 19 iulie 2018, drumul strategic fiind scos la licitație pe trei loturi: Telejna – Codăești, Laza – Bălteni, Zorleni – Băcani – Poienești.

În urma încheierii procedurii de licitație publică, în data de 9 ianuarie 2019 au fost semnate contractele de proiectare și execuție a lucrărilor pentru fiecare lot în parte: lotul 1 – SC SORAGMIN SRL, cu o valoare totală de 50.431.456,26 lei (fără TVA); lotul 2 – SC SORAGMIN SRL, cu o valoare totală de 20.289.528,96 lei (fără TVA); lotul 3 – Asocierea SC TEHNIC ASIST SRL – SC TASS INFRA LOGISTIC SRL – SC PROIECT-CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA SRL – SC DRUM POD INVEST SRL, cu o valoare totală de 65.252.188,16 lei (fără TVA).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: