Home » Coronavirus » Situația vaccinării, în județ

Situația vaccinării, în județ

Vaccinarea anti-Covid în rândul cadrelor medicale nu decurge tocmai cum ar fi trebuit în județul Vaslui, în privința numărului celor din prima linie care au fost imunizați.

De pe 4 ianuarie, când a început campania, până ieri la prânz, s-au vaccinat în județul nostru 1.556 de cadre medicale, angajați ai spitalelor sau ai altor unități medicale private. Autoritățile speră însă că numărul cadrelor medicale care se vor vaccina va fi destul de mare.

De pe 15 ianuarie, vor putea să se înscrie pe platforma informatică destinată programării pentru vaccinare și alte categorii de risc. Este vorba de bolnavii cronici, persoanele peste 65 de ani, beneficiarii centrelor sociale, persoanele care deservesc activități esențiale.

Pentru prima etapă de vaccinare, în județ sunt deschise cinci centre: la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad, la Spitalul din Murgeni, la Spitalul din Huși și la Centrul de Revitalizare Corporală și Loisir din Bârlad.

Pentru etapa a doua sunt în curs de amenajare patru centre: unul în sala de sport a Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici”, unul în Căminul cultural din Murgeni, altul într-o sala de sport din Negrești și unul în Centrul social de pe strada Donici din Vaslui.

Centrul de vaccinare de la Spitalul din Murgeni va funcționa în continuare doar pentru imunizarea cadrelor medicale, în vreme ce la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad și Centrul de Loisir din Bârlad, se vor putea vaccina în a doua etapă și persoanele aflate în categoriile de risc.

Important de precizat este faptul că rapelul care se va efectua după trei săptămâni de la administrarea primei doze va trebui realizat cu același tip de vaccin. (M.N.)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*