Home » Administratie » Primii la plata taxelor și impozitelor

Primii la plata taxelor și impozitelor

Bârlădenii au luat cu asalt, ieri, punctul de încasare a taxelor și impozitelor, amenajat în incinta Cinematografului „Victoria”. A fost prima zi când s-au putut plăti taxele și impozitele în acest an și, cum Biroul de Taxe și impozite persoane fizice din Primărie nu s-a deschis încă, oamenii au venit la cinematograf, unde funcționează, deocamdată, un punct de încasare.

S-a stat la coadă în frig, cu păstrarea opțională a distanței, contribuabilii conștiincioși vrând să scape cât mai repede de dări. Printre cei care au îngroșat rândul s-au aflat și cetățenii care au dorit să plătească taxa de salubritate. Anul acesta, taxa de salubritate poate fi achitată și în alte locații: la Primărie, la Biroul de Taxe și impozite dar și în biroul amenajat în clădirea anexă a Cantinei de ajutor social, precum și la biroul din zona Gării, unde a funcționat Poliția Locală.

Pentru a putea ușura accesul populației la acest serviciu, Primăria ia în calcul și o altă locație, respectiv Centrul de informare turistică, de la intrarea în Grădina publică. Astfel, va fi acoperit tot orașul, iar cetățenii vor putea plăti această taxă fără a mai sta la coadă, în condiții de siguranță.

Taxa de salubritate poate fi plătită în tot cursul anului, penalitățile care se adună la sfârșit de an fiind modice, de 2 lei. Ar fi de dorit să se evite aglomerația la orele dimineții, iar achitarea taxelor și impozitelor sa se facă electronic, pe portalul ghișeul.ro . Astfel s-ar evita pierderea timpului, doar că e nevoie de atenție în momentul efectuării operațiunii. Este important ca cel care achită online suma să selecteze corect localitatea. (M. N.)

About admin

%d blogeri au apreciat: