Home » Local » Tribunalul Vaslui a pronunțat o sentință care zguduie sistemul de sănătate din județ. Condamnări grele pentru inculpați

Tribunalul Vaslui a pronunțat o sentință care zguduie sistemul de sănătate din județ. Condamnări grele pentru inculpați

de Dănuț CIOBANU 

Dosarul finalizat de judecători privește mai multe cadre medicale din județul Vaslui, dar și din județul Bacău. Pe lângă lucrătorii din sănătate, sentința mai vizează un administrator de școală de șoferi și patrona clinicii la care lucrau cadrele medicale. Întregul lot a fost judecat pentru fals, respectiv constituire de grup infracţional organizat.

Cadrele medicale care activau la clinica privată New Central Med Bacău, de la centrele de lucru din Bacău şi Vaslui, au fost acuzate că au emis peste 1.000 de adeverinţe medicale în fals. Este vorba despre fişe medicale pentru şoferi şi certificate medicale pentru atestarea stării de sănătate pentru persoane care dețineau permis port arma. Conform sentinței formulată de judecători, cu excepţia unui singur medic, pentru care instanţa a dispus achitarea, toate celeallte persoane inculpate au fost găsite vinovate și condamnate.

Condamnările pronunțate de judecătorii de la tribunalul Vaslui sunt următoarele: Niţescu Elena, patroana clinicii New Central Med Bacău:  3 ani închisoare pentru  instigare la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, 60.000 lei amendă (200 zile amendă) pentru instigare la utilizare a instrumentelor false în formă continuată, 3 ani închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat. În condițiile în care anul trecut aceasta a fost condamnată definitiv la o pedeapsă de 5 ani pentru trafic de influenţă, în urma contopirii a reieșit o pedeapsă de 8 ani şi 4 luni închisoare.

De asemenea, Abu Gamea Naeif, medic ORL în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui: 2 ani închisoare pentru  fals intelectual în forma continuată (113 acte materiale), pedeapsa a fost suspendată cu un termen de supraveghere de 2 ani închisoare. Totodată, medicul a fost obligat, pe lângă măsurile de supraveghere, să efectueze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Vaslui sau DGASPC Vaslui.

Au mai primit diferite condamnări Negru Constantin, medic chirurg Bacău, Zaharia Oana Cristina, medic psihiatru Vaslui, Albu Gheorghe, medic oftalmolog Bacău, Strâmbeanu Elena Gabriela, medic de familie Vaslui, Pârlog Gabriela, medic medicină interna Bacău, Dominte Gabriela, medic ORL Bacău, Monica Cruceanu, (asistent medical Vaslui), Ciubotaru (în prezent Cojocariu) Gianina Elena, (asistent medical Vaslui), Simona Botezatu (asistentă medicală Vaslui), Mardare Bianca-Elena (asistentă medicală Bacău), Ancuţei Mihaela Vasilica (asistentă medicală Bacău), Matei Lenuţa (asistentă medicală Bacău), Şmuc Elena Alina (asistentă medicală Bacău), Cataramă Silviu, administrator Şcoala de Şoferi Uniprev Auto SRL Vaslui.

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

One comment

  1. Numai 0001% din fața hâdă a unui sistem medical românesc, sufocat de prieteșuguri, complicități, lăcomie, dar mai ales de o crasă nepăsare față de românul de rând.

%d blogeri au apreciat: