Home » Local » Bârladul își redeschide de mâine restaurantele, barurile și cafenelele. Și viața culturală revine la viață

Bârladul își redeschide de mâine restaurantele, barurile și cafenelele. Și viața culturală revine la viață

Începând din data de 19 ianuarie 2021, în municipiul Bârlad sunt relaxate o serie de măsuri, care au fost adoptate pentru limitarea răspândirii COVID-19. Decizia este adoptată în contextul în care rata incidenței de infectare cu SARS-CoV-2 din Bârlad a scăzut la 2,76 la mia de locuitori. Astfel, după ce timp de trei luni restaurantele, cafenelele, barurile etc. din spațiile închise nu au funcționat pentru public, de mâine toate aceste activități economice se vor redeschise. Măsurile de relaxare vizează și viața culturală a orașului, cinematograful, teatrul și alte instituții culturale reluându-și activitatea, însă numai în limita a 30% din capacitate.

În data de 18 ianuarie 2021, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vaslui s-a întrunit într-o ședință extraordinară și a adoptat Hotărârea nr. 4, prin care s-au dispus mai multe măsuri. Măsurile se referă la mai multe grupe de UAT-uri, în funcție de gradul de infectare cu COVID-19.

Conform acestor date, orașele Negrești și Murgeni și încă 35 de comune din județ au înregistrat o rată a incidenței cumulative a COVID-19, în ultimele 14 zile, mai mică sau egală de 1,5 la mia de locuitori. De asemenea, alte 24 de UAT-uri, printre care se numără și municipiile Bârlad (2,76), Vaslui (1,82) și Huși (1,60) au o rată de infectare cuprinsă între 1,5 – 3 la mia de locuitori. Totodată, în alte opt comune din județ, în ultimele două săptămâni, rata incidenței cumulative a COVID-19 a depășit pragul de 3 la mia de locuitori: Albești (3,14), Băcani (3,49), Bălteni (3,95), Dănești (3,52), Dragomirești (3,69), Ferești (3,32), Oșești (3,67) și Tanacu (3,25).

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*