Home » Business » Piața Agroalimentară Negrești are, în sfârșit, un nou executant. Termenul de finalizare este de 3 ani

Piața Agroalimentară Negrești are, în sfârșit, un nou executant. Termenul de finalizare este de 3 ani

Din acest an, constructorul va începe lucrările la finalizarea Pieței Agroalimentare din orașul Negrești. După ce obiectivul de investiții a fost blocat timp de șase ani, municipalitatea a reușit să semneze în data de 6 decembrie 2020 un contract de execuție a restului de lucrări. Restul de executat se ridică la suma de 2,6 milioane de lei.

”Termenul de execuție este de trei ani. Am predat constructorului amplasamentul înaintea sărbătorilor de iarnă, iar firma va începe lucrările din acest an. Noi credem că vom finaliza această investiție înainte de termenul final de trei ani. În zona pieței era un pol al comerțului local și este foarte necesară această piață. În acest moment, producătorii agricoli stau în condiții inumane pe trotuare  pentru a-și vinde marfa. Credem că acest obiectiv este foarte important pentru orașul Negrești”, a spus Cristi Rusu, primarul orașului Negrești.

Pentru construcția pieții, au fost demolate inițial toate spațiile comerciale vechi care erau insalubre. Piața se va ridica pe structură metalică și va avea numeroase facilități pentru desfășurarea unui comerț modern: căldură și gaz, spații frigorifice, compartimente pentru pește, carne, lactate și tarabe pentru producătorii locali etc. Piața are 1.100 de metri pătrați spațiu închis, cu centrală termică și alte facilități. Practic, prin dotarea spațiilor interioare, comerciații și clienții vor avea la dispoziție toate facilitățile pentru comercializarea produselor agroalimentare în condiții igienice. Piața agroalimentară din orașul Negrești se va asemăna foarte mult cu Piața Traian din municipiul Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: