Home » Coronavirus » Câți angajați ai Spitalului „Elena Beldiman” s-au vaccinat până la finalul etapei dedicate personalului din sistemul sanitar

Câți angajați ai Spitalului „Elena Beldiman” s-au vaccinat până la finalul etapei dedicate personalului din sistemul sanitar

Puțin peste jumătate din numărul medicilor de la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad s-au vaccinat împotriva infecției cu SARS-CoV-2. Din datele furnizate de conducerea spitalului, 55% dintre medici au primit prima doza de vaccin.

Pe locul II se situează asistenții medicali, care s-au vaccinat în procent de 43,4%, urmați de infirmieri, brancardieri și îngrijitoare, care au solicitat imunizarea în procent de 41%. Doar 36,8% din personalul administrativ și de suport s-a imunizat cu prima doză de vaccin.

Așadar, mai puțin de jumătate din numărul angajaților vor fi protejați de infecția cu coronavirus, întrucât prima etapă de vaccinare s-a încheiat pe 15 ianuarie.

„Din cei 955 de angajați ai spitalului, au fost vaccinați 407. Dintre aceștia, 65 sunt medici, 193 sunt asistenți medicali, 96 personal de îngrijiri, iar 53 fac parte din personalul administrativ. După vaccinare au fost evidențiate câteva reacții comune și minore. Foarte frecvente au fost reacțiile privind durerea la locul de injectare și, printre cele mai puțin frecvente au fost frisoanele, mialgiile și insomniile.”, ne-a declarat medicul Angelica Gramaticu, purtător de cuvânt al Spitalului „Elena Beldiman”.

Aceasta a mai precizat că au fost infectați cu SARS-CoV-2 241 de angajați, din care 18 medici, 125 de asistenți medicali, 77 din rândul personalului de îngrijire și 21 de angajați din sectorul administrativ. Doar unii dintre ei au vrut să se vaccineze. (M.N.)

About admin

%d blogeri au apreciat: