Home » Administratie » Județul Vaslui cofinanțează cu 30.841 de euro reabilitarea Ansamblului monumental din Băcăoani

Județul Vaslui cofinanțează cu 30.841 de euro reabilitarea Ansamblului monumental din Băcăoani

Cofinanțarea cu care județul Vaslui participă în cadrul proiectului „Ştefan cel Mare, istorie comuna-patrimoniu comun, Soroca-Vaslui”, este în cuantum de 30.841,78 euro.  Suma reprezentând 10% din valoarea totală a sumei alocate prin proiect, 18,53 % din valoarea contribuţiei financiare totale a partenerilor şi 1,85% din valoarea totală a proiectului.”

Judeţul Vaslui deţine în domeniul public Ansamblul monumental „Statuia ecvestră a domnitorului Ştefan cel Mare”, amplasat în localitatea Băcăoani, comuna Muntenii de Jos. În vederea restaurării, conservării şi punerii in valoare a unei părţi din ansamblu, Consiliul Raional Soroca din Republica Moldova, în calitate de aplicant şi lider de parteneriat, împreună cu judeţul Vaslui şi Muzeul Judeţean „Ştefan cel Mare” (parteneri) au depus pentru finanţare proiectul „Ştefan cel Mare-istorie comună, patrimoniu comun, Soroca- Vaslui”, în cadrul Programului Operaţional Comun România- Republica Moldova 2014-2020.

Prin adresa Comitetului de Selecţie a programului, transmisă de către Consiliul Raional Soroca, Consiliul Județean vaslui a fost informat cu privire la aprobarea proiectului şi trecerea acestuia în faza de contractare, fapt ce a presupus transmiterea unei serii de documente solicitate de finanţator.

Proiectul are o valoare de 7,7 milioane de lei, iar fondurile europene nerambursabile sunt în sumă de 6,9 milioane de lei. Termenul de implementare al proiectului este de 24 luni, aplicantul fiind Consiliul Raional Soroca din Republica Moldova în parteneriat cu Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*