Home » Administratie » La fosta unitate militară din Vaslui va fi construită o creșă cu program prelungit pentru maxim 72 de antepreșcolari

La fosta unitate militară din Vaslui va fi construită o creșă cu program prelungit pentru maxim 72 de antepreșcolari

Primăria Vaslui a lansat în licitație publică pentru adjudecarea execuției lucrărilor un proiect privind construcția și dotarea unei creșe. Investiția are o valoare totală de 5.985.363 de lei. Unitatea va avea program prelungit pentru maxim 72 de antepreșcolari, construcția fiind adaptată standardelor actuale de sănătate publică, siguranță la incediu și siguranță în exploatare.

În cursul anului trecut, la nivelul municipiului reședință de județ părinții au avut la dispoziție 124 de locuri în creșe, iar autoritățile locale nu au putut face față numărului mare de dosare de înscriere.

Creșa va fi construită pe terenul care a aparținut fostei unități militare din centrul municipiului Vaslui. Fosta bază militară se întinde pe o suprafață de 17,70 hectare de teren și a fost preluată de la Ministerul Apărării Naționale în cursul anului 2018.

Pentru valorificarea suprafeței de 17,70 hectare teren, situată în centrul municipiului, Primăria Vaslui a propus realizarea, într-un termen de 20 de ani, a unui complex de servicii comunitare pe o suprafață de 7,70 hectare care va cuprinde: Direcția de Asistență Socială  – serviciu public, cu personalitate juridică ordonator terțiar de credite, aflată în subordinea primarului, centre sociale și medico-sociale (cantină socială, centru și cămin pentru  persoane vârsta a III-a, adăpost victime violență domestică, adăpost oamenii străzii, centru pentru copii, creșă/grădiniță, îngrijiri paliative, balneofizioterapie), centrul cultural, spații și zone de agrement, sală de sport, spații verzi, căi acces, locuri de parcare. Tot în locația fostei unități militare, pe o suprafață de 10 hectare s-a propus înființarea unui parc – grădină botanică.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: