Home » Local » Cu bilet de trimitere, vă puteți face analizele gratuit, oriunde în țară

Cu bilet de trimitere, vă puteți face analizele gratuit, oriunde în țară

Pacienții asigurați din județul Vaslui pot beneficia  de investigații paraclinice în orice unitate sanitară din țară. Deși această posibilitate oferită pacienților a apărut în urmă cu o lună și jumătate, prin Hotărâre de Guvern, mulți pacienți încă nu au aflat de ea.

Este important să fie cunoscută această modificare pentru a putea lua atitudine în cazul în care medicul specialist sau cel de familie indică pacientului  întotdeauna același laborator de analize sau clinica unde să beneficieze de investigații paraclinice..

Pe baza biletului de trimitere, pacientul poate să își facă analize de laborator sau investigații medicale paraclinice la orice furnizor de servicii medicale de pe întreg teritoriul României, cu condiția ca acesta să se afle în relație contractuală cu CNAS. Biletul de trimitere trebuie eliberat de un medic aflat în contract cu oricare dintre casele de asigurări de sănătate.

Hotărârea de Guvern 49/2020 modifică şi completează anexa 2 la HG. 140/2018 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018 – 2019. (M. N.)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

%d blogeri au apreciat: