Home » Administratie » Peste 200 de polițiști au actionat în tot județul pentru verificarea respectarii masurilor de protectie in contextul pandemiei Covid-19

Peste 200 de polițiști au actionat în tot județul pentru verificarea respectarii masurilor de protectie in contextul pandemiei Covid-19

Peste 200 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au acționat în ultimele 24 de ore, la nivel județean, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în contextul pandemiei Covid-19.

În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, Inspectoratul de Politie Județean Vaslui, cu sprijinul Instituției Prefectului – Județul Vaslui, Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui și al Poliției Locale, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Au fost derulate 6 misiuni specifice și acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate în mod special centrele comerciale și zonele adiacente, zonele aglomerate, piețele, târgurile, restaurantele și terasele, precum și mijloacele destinate transportului de persoane.
În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate peste 60 de mijloace de transport persoane (dintre care 17 destinate transportului în comun de persoane) și au fost legitimate peste 375 de persoane.
Echipele de control au depistat 20 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55/2020, cu amenzi în cuantum de 4.000 lei.

Scopul forţelor de ordine care desfășoară activități de verificare nu este aplicarea de sancţiuni. Ne dorim ca toți cetățenii să conștientizeze faptul că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii. Suntem şi vom fi prezenţi permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei!”, a declarat Bogdan Gheorghiţă,  purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui

About admin

%d blogeri au apreciat: