Home » Administratie » Un nou deviz general pentru Centrul Cultural Județean Vaslui. Investiția se ridică la peste 20 milioane de lei

Un nou deviz general pentru Centrul Cultural Județean Vaslui. Investiția se ridică la peste 20 milioane de lei

de Dănuț CIOBANU 

Centrul Cultural Județean Vaslui este departe de a fi finalizat. CJ Vaslui urmează să actualizeze devizul general al lucrării. Astfel, finanţarea investiţiei de la bugetul de stat se ridică la 20.507.091 lei, iar contribuția de la bugetul local este de 474.049 lei. Proiectul se derulează prin PNDL 1. La sfârșitul anului trecut, CJ Vaslui a anunțat că reziliază contractul cu firma care execută proiectul.

În ședința din săptămâna viitoare, Consiliul Județean (CJ) Vaslui va aproba devizul general actualizat, devizului general rest de executat şi a indicatorilor tehnico-economici actualizaţi ai obiectivului de investiţii “Reparaţii capitale şi refuncţionalizare Casa Armatei Vaslui – Centrul Cultural Judeţean Multifuncţional” (Proiectare de arhitectură, acustică, rezistenţă şi instalaţii şi proiectare mecanică de scenă).

În cazul Programului Naţional de Dezvoltare Locală 1, prin care este realizat și proiectul de la Casa Armatei, s-a prelungit durata contractelor de finanţare cu o perioadă de până la doi ani, pentru obiectivele pentru care nu a fost efectuată recepţia la terminarea lucrărilor. De asemenea, se dă posibilitatea beneficiarilor PNDL etapa 1, pentru obiectivele de investiţii pentru care sumele alocate de la bugetul de stat nu sunt suficiente în vederea finalizării, de a transmite o solicitare de finanţare.

Finanţarea investiţiei se va face din bugetul local al judeţului Vaslui şi din bugetul de stat: bugetul de stat 20.507.091,307 lei; bugetul local: 474.049,851 lei.

La sfârșitul anului trecut, conducerea CJ Vaslui, a anunțat că va rezilia contractul cu SC Nortek Trust AG SRL Bacău, care execută lucrările la Centrul Cultural Județean Vaslui. Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui, a precizat că autoritățile locale au făcut toate eforturile pentru a asigura partea financiară, în vederea finanțării lucrărilor. Astfel, toate plățile au fost asigurate de la bugetul local, urmând ca respectivele sume să fie rambursate de la PNDL. Cum ritmul de lucru nu este cel dorit, CJ-ul a decis să rezielieze contractul cu executantul lucrărilor SC Nortek Trust AG SRL Bacău.

Proiectul ”Reparații capitale și refuncționalizarea Casa Armatei Vaslui – Centrul Cultural Județean Multifuncțional” se derulează prin PNDL 1. În cursul anului 2017, lucrările la proiect s-au blocat din cauza intrării în insolvență a SC Corevas Vaslui. Ulterior, CJ Vaslui a refăcut proiectul și expertiza pentru a nu fi probleme cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență și a demarat organizarea unei noi licitații publice.

Astfel, în cursul lunii noiembrie 2018, CJ Vaslui a semnat cu SC Nortek Trust AG SRL Bacău contractul de execuție a proiectului. Inițial, proiectul trebuia finalizat până la sfârșitul anului 2018, dar CJ Vaslui a obținut o prelungire cu încă doi ani a termenului de execuție.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*