Home » Administratie » Un pas înainte pentru construirea unui nou sediu de grădiniță în Bârlad

Un pas înainte pentru construirea unui nou sediu de grădiniță în Bârlad

E oficial! Pe 15 ianuarie a fost publicat, prin Sistemul Electronic pentru Achiziții Publice, anunțul privind lucrările de execuție a unei noi grădinițe în Bârlad. Dacă etapele următoare vor decurge normal, Grădinița nr. 5 va avea un sediu nou la anul.

Valoarea investiției care ar putea demara peste câteva luni este de 3.230.980 de lei, iar suprafața noului imobil va fi de 974,43 mp. Actualul spațiu, vechi de 100 de ani, este subdimensionat și impropriu pentru desfășurarea activității de educare a preșcolarilor, nu de puține ori înregistrându- se incidente nedorite.

Sub clădire se află o instalație de canalizare care uneori refulează sau emană mirosuri grele, care în unele cazuri au dus la sistarea activității unor grupe de preșcolari.

Așadar, va fi o grădiniță spațioasă, în care vor funcționa șase săli de grupă, o sală multifuncțională, un cabinet medical, bucătărie și alte spatii conexe. Proiectul prevede și amenajarea locului de joacă exterior, pentru crearea unui cadru prietenos, care să asigure condițiile potrivite pentru învățarea prin joacă și să stimuleze dezvoltarea preșcolarilor, din punct de vedere fizic, cognitiv și socio-emoțional.

Atât părinții cât și cadrele didactice ale Grădiniței nr. 5 așteaptă cu nerăbdare să se mute într-un sediu nou și modern.

„Grădinița cu Program Prelungit Nr. 5 din Bârlad funcționează într-o clădire veche, construită în 1920. Aceasta a devenit sediu al Grădiniței în urmă cu 54 de ani, fiind înființată la 1 iulie 1967 sub denumirea de Grădiniţa de copii cu orar normal nr.5, de pe strada M. Kogălniceanu nr. 6. La început a funcţionat cu un număr de 50 de copii, ca mai apoi, în acelaşi an, datorită cererilor numeroase venite din partea părinţilor, să se suplimenteze locurile până la 75.

Odată cu trecerea timpului clădirea a suferit mai multe transformări, fiind reparată şi consolidată, ori de câte ori a fost nevoie. Datorită amplasării, a colectivului de cadre didactice bine pregătit, dar şi a prestigiului unităţii în comunitate, numărul de copii a crescut considerabil ajungând la 202, în anul şcolar 2020-2021.

Construirea unui nou corp de clădire pentru grădinița noastră înseamnă, pe de o parte, un pas cu adevărat important în istoria sa, iar pe de altă parte, este esenţială pentru dezvoltarea timpurie a copiilor, pentru educaţia acestora. Pe lângă tot ceea ce facem și dăruim cu sufletul copiilor noștri, ne dorim ca spațiul de învățare oferit acestora să fie unul atractiv, securizat, şi nu în ultimul rând, să fie un mediu educațional stimulativ pentru ei.

Totodată, o nouă clădire pentru Grădinița cu Program Prelungit. Nr.5 nu va însemna doar o simplă construcție în orașul nostru, ci și o nouă restaurare a urmelor pe care trecerea timpului le-a lăsat, a amprentelor pe care vremurile trecute le-au pus și o reînsuflețire a amintirilor create aici de către profesori, elevi și părinți.

Sperăm ca prin acest pas foarte important pe care îl face Primăria Bârlad, să înviorăm spațiul în care, practic, ne desfășurăm întreaga ”viață” educațională și să bucurăm cât mai mulți preșcolari care să își petrec sau își vor petrece copilăria pe aceste meleaguri! Ţin să mulţumesc pe această cale, atât domnului Primar – avocat Dumitru Boroş, cât şi întregii echipe din cadrul Primăriei Bârlad, dar şi celor care au contribuit la această reuşită!”, a declarat prof. Oana-Denisa Chirilă, directoarea Grădiniței nr. 5.

About admin

%d blogeri au apreciat: