Home » Culture » Călătorie în Bârladul interbelic

Călătorie în Bârladul interbelic

Incursiune prin Bârladul de odinioară. Centrul cultural „Mihai Eminescu” din Bârlad vă invită să vizionați o expoziție cu parfum de epocă, mai precis cu imagini ale orașului din perioada interbelică.

Expoziția, care cuprinde 54 de cărți postale si 26 de fotografii aparținând colecționarilor Dan Ciocan, prof. Constantin Suciu și prof. dr. Cristian Onel, împătimiți ai imaginilor Bârladului vechi, cu valoare de document istoric.

Bârlădenii, mai tineri sau mai în vârstă, vor putea admira până la sfârșitul lunii martie locuri și edificii care nu mai sunt, dar care fac parte din istoria frumoasă a urbei Bârladului interbelic.

Incursiunea prin Bârladul amintirilor conține aspecte din zona centrală, Strada Regală, strada Ștefan cel Mare, spre Biserica Domnească, Bulevardul Gării, Bulevardul G. D. Palade, Școala Normală de Băieți, Casa Națională Stroe. S. Belloescu etc.

De asemenea, în aceeași perioadă, pot fi vizionate și 78 cărți postale cu opera poetului Mihai Eminescu, în grafică, realizata de Iuliana Elena Iordăchescu, exemplare ce aparțin celor trei colecționari pasionați de frumos.

Accesul la Centrul „Mihai Eminescu” se va face respectând regulile impuse de starea de alertă în care ne aflăm. Astfel, simultan, pot intra doar câte 2-3 persoane, purtarea măștii este obligatorie, ca și dezinfectarea mâinilor la intrare și la plecarea vizitatorilor din Centrul „Mihai Eminescu”. (M. N.)

About admin

%d blogeri au apreciat: