Home » Healthcares » Din nou, listă de așteptare la CAS Vaslui

Din nou, listă de așteptare la CAS Vaslui

La Casa de Asigurări de Sănătate Vaslui (CAS) s-a întocmit din nou listă de așteptare. La momentul actual, sunt înregistrate la CAS Vaslui 171 de cereri pentru toate tipurile de dispozitive medicale, cele mai multe solicitări fiind pentru proteze auditive.

În această lună s-au emis 850 decizii de aprobare pentru concentratoare de oxigen, dispozitive pentru protezare stomii și incontinență urinară.

În prezent, Casa de Asigurări de Sănătate Vaslui se află în relație contractuală cu 61 de furnizori de dispozitive medicale destinate recuperării unor deficiențe organice sau funcționale.

„Începând cu luna februarie 2021, cererile înregistrate în lista de așteptare vor fi soluționate cu celeritate, în ordinea depunerii cererilor, în funcție de bugetul alocat de Casa Națională pentru această destinație și cu respectarea criteriilor de prioritate.”, a declarat Marius Arcăleanu, președinte al CAS Vaslui.

În cursul anului 2020, Casa de Asigurări de Sănătate Vaslui a aprobat un număr de 3074 cereri pentru dispozitive medicale, din care 607 solicitări au fost pentru proteze auditive, 486 pentru dispozitive protezare stomii și 410 pentru concentratoarele de oxigen.

Comparativ cu anul 2019, în anul 2020 s-a înregistrat o creștere a cererilor pentru dispozitive medicale, numărul aprobărilor crescând cu aproximativ 10%, respectiv cu 303 solicitări. (M.N.)

About admin

%d blogeri au apreciat: