Home » Local » Pensionarii nu mai pichetează Prefectura Vaslui. În loc să protesteze, bătrânii preferă să se vaccineze!

Pensionarii nu mai pichetează Prefectura Vaslui. În loc să protesteze, bătrânii preferă să se vaccineze!

Pensionarii din județul Vaslui nu vor mai organiza mișcarea de protest din Piața Civică, anunțată pentru data de 27 ianuarie 2021. Ioan Stamate, președintele Comitetului Județean al Persoanelor Vârstnice Vaslui, a spus că în ultimele zile a  avut discuții cu mai mulți pensionari din organizație, iar aceștia nu au fost de acord cu participarea la pichet.

„Am avut discuții și oamenii nu vor să meargă la protest. Oamenilor le este frică de coronavirus, de riscurile la care se expun participând la un astfel de eveniment. Mulți au spus că în această perioadă sunt programați pentru vaccinare și nu vor să se implice în această acțiune. Voi transmite prefectului județului Vaslui un memoriu cu cererile noastre, document care va fi trimis Guvernului României”, a precizat Ioan Stamate.

Principală doleanță a persoanelor vârstnice este aplicarea legislației în vigoare și creșterea pensiilor cu un procent de 40%.

Începând din data de 1 septembrie 2020, valoarea punctului de pensie este de 1.442 lei. Conform prevederilor art. 41 din OUG nr.135/2020, tot din data de 1 septembrie 2020, nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari este de 800 lei. De asemenea, cuantumul indemnizaţiei de însoţitor reprezintă 80% din valoarea unui punct de pensie şi se stabileşte la 1.154 lei, începând cu 1 septembrie 2020.

Potrivit legii pensiilor, valoarea punctului de pensie ar fi trebuit să se actualizeze astfel: 1.265 de lei în 2019; 1.775 de lei în 2020; 1.875 de lei în 2021. Din anul 2022, valoarea punctului de referință se va indexa anual cu rata inflației și 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*