Home » Local » Un bătrân din Turcia a încercat să-i ”fenteze” pe polițiștii de frontieră vasluieni din PTF Albița!

Un bătrân din Turcia a încercat să-i ”fenteze” pe polițiștii de frontieră vasluieni din PTF Albița!

La sfârșitul săptămânii trecute, un cetățean turc a ”testat” vigilența polițiștilor din Vama Albița, încercând să treacă granița cu o dubă pentru care își procurase documente false.

Sâmbătă după-amiază, individul (în vârstă de 71 de ani) a ajuns la Punctul de Trecere al Frontierei (PTF) Albița la volanul unei autoutilitare marca Mercedes, înmatriculată în Republica Moldova. Bărbatul venea din Bulgaria și intenționa să treacă în Basarabia.

” La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului de înmatriculare prezentat la control, colegii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare. Astfel, au constatat că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals total”, a declarant comisar-șef de poliție Mihaela Denis Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași.

Documentul fals prezentat de individ preciza că autovehiculul era un simplu autoturism, desi, în realitate, era ditamai duba (8+1 locuri). Cetățeanul turc a recunoscut în fața polițiștilor de frontieră vasluieni că a plătit 100 de euro unui individ pentru respectivul document fals, în speranța că, astfel, va plăti taxe mai mici. Din păcate pentru el, ”stratagema” nu a funcționat, ba s-a pricopsit și cu un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de uz de fals.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: