Home » Administratie » Proiectul de extindere a Parculului Copou cu 1,6 hectare este în faza proiectului tehnic

Proiectul de extindere a Parculului Copou cu 1,6 hectare este în faza proiectului tehnic

Proiectul privind reconversia unui teren degradat din zona Parcului Copou în zonă verde și de agrement este în faza de elaborare a proiectelor tehnice și obținerea avizelor necesare din partea organismelor competente. Primăria Vaslui va finanța printr-un proiect european reconversia unui teren degradat din parc, suma totală alocată lucrărilor fiind în valoare de 14.271.546 lei. Prin proiectul propus se va realiza extinderea Parcului Copou pe o suprafață de 1,6 hectare, teren care se învecinează  cu parcul Copou și strada Andrei Mureșanu. Investiția constă în reconversia acestui teren nefolosit, care are gropi adânci de peste doi metri, în urma demolării unor contrucții anterioare.

În anul 2021, municipiul Vaslui va beneficia de un volum de investiții foarte mare. Este vorba despre cele șapte proiecte din cadrul POR 2014-2020 – Axa Prioritară 4, care totalizează suma de 27 milioane de euro. Pentru toate aceste investiții, cota de cofinanțare a Primăriei Vaslui se ridică la 10 milioane de lei.

Unul din proiecte vizează construcția unei creșe pe terenul care a aparținut fostei unități militare din centrul municipiului Vaslui. Totodată, o grădinița va fi ridicată pe un teren din fața Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că în anul 2020 s-au pregătit toate proiectele pentru implementare.

”Am căutat fiecare sursă de finanțare și am încercăm să încadrăm toate aceste obiective acolo unde le este locul. Proiectele de pe POR 2014-2020 vor  fi în derulare în  diferite stadii în anul 2021, iar unele dintre acestea vor fi puse în funcțiune”, a spus Vasile Pavăl.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: