Home » Administratie » Liberalii din CJ Vaslui i-au cerut lui Dumitru Buzatu să meargă în Negrești și să trăiască o lună cu apă la program

Liberalii din CJ Vaslui i-au cerut lui Dumitru Buzatu să meargă în Negrești și să trăiască o lună cu apă la program

ce Dănuț CIOBANU 

Locuitorii orașului Negrești vor mai primi o perioadă destul de lungă de timp apă cu restricții. Barajul Căzănești are un coeficient de umplere scăzut, iar pentru eliminarea restricțiilor este nevoie ca cele două puțuri existente să fie reabilitate și introduse în sistem. Consilierii județeni liberali au acuzat conducerea CJ Vaslui că nu adoptă măsuri pentru rezolvarea problemei și nu este posibil ca oamenii dintr-un oraș să primească apă la program.

Gabriel Beșleagă, directorul SC Aquavas SA Vaslui, a spus că, în prezent, barajul de la Căzănești are un grad de umplere de 640.000 de metri cubi. În orașul Negrești, sunt necesari lunar un volum de 45.000 de metri cubi de apă, ceea ce înseamnă că ar putea fi asigurată apa pe următoarele 10 luni. Barajul este gestionat de Administrația Apelor Române, care a impus restricții în ceea ce privește utilizarea apei. Astfel, pentru ca cetățenii orașului să primească apă fără program este necesar să fie identificate alte surse de alimentare cu apă potabilă.

”Estimăm că odată cu finalizarea celor două puțuri din Negrești și introducerea lor în sistem, vom putea să reducem din restricții sau să le eliminăm. Nu ar fi mult de lucru la cele două puțuri existente, cam până în 60 de zile. Astfel, în aprilie, cel târziu, ele ar putea fi finalizate. Ar fi un spor calitativ și cantitativ pentru Negrești. Au fost eliminate pierderi mari acolo și nu vor fi probleme dacă apa se exploatează judicios”, a spus Gabriel Beșleagă.

Declarația șefului Aquavas Vaslui a fost făcută în plenul ședinței Consiliului Județean (CJ) Vaslui, iar luările de poziție ale consilierilor nu s-au lăsat așteptate.

”Când se vor lua restricțiile? Vrem să știm când nu vor mai avea apă cu program cetățenii din Negrești? Nu e normal în secolul în care suntem să avem restricții la apă într-un oraș! Să fie alocați bani pentru Negrești, pentru a fi rezolvată această problemă”, a spus Marius Arcăleanu, consilier PNL.

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, i-a replicat consilierului liberal cerându-i să renunțe la discursul demagogic.

”Proprietarul barajului de la Căzănești impune aceste restrciții și noi ne adaptăm acestora. Vom rezolva această problemă în 30, 60 sau 90 de zile. Nu suntem în mijlocul verii! Așteptăm resurse bugetare pentru a calcula prețurile existente”, a spus Buzatu.

Arcăleanu i-a răspuns prompt lui Dumitru Buzatu, cerându-i să stea o lună în Negrești cu apă la restricție să vadă cum este.

”Vreți să faceți scandal! Nu cunoașteți nimic, legat de eforturile noastre pentru reabilitarea sistemului de apă și canal”, a încheiat Buzatu.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: