Home » Administratie » Consilierii liberali acuză conducerea CJ Vaslui: Ați transformat proiectul Centrului Cultural Județean într-o ruină!

Consilierii liberali acuză conducerea CJ Vaslui: Ați transformat proiectul Centrului Cultural Județean într-o ruină!

de Dănuț CIOBANU 

Liberalii acuză conducerea Consiliului Județean Vaslui că proiectul de la fosta Casă a Armatei nu este decât o ruină. Proiectul trenează de foarte mulți ani, au spus liberalii, care au reproșat CJ-ului că nu a luat măsurile necesare pentru finalizarea investiției. În 2017 proiectul era realizat în proporție de 49%, iar în 2021 este la 53,7%. Finanţarea investiţiei se face din bugetul local al judeţului Vaslui şi din bugetul de stat: bugetul de stat 20.507.091,307 lei; bugetul local: 474.049,851 lei.

Consilierii județeni liberali acuză conducerea Consiliul Județean (CJ) Vaslui că proiectul de la fosta Casă a Armatei s-a transformat într-o problemă foarte dureroasă pentru cetățenii județului. Opoziția susține că proiectul trenează de foarte mult timp, lucru care este inacceptabil.

”Mă doare că acest proiect trenează. Ni s-a promis că acest proiect va fi gata în 2018 și nu s-a  terminat iar, astăzi, tot discutăm. Vrem să știm care e stadiul fizic al acestui obiectiv, unde suntem? Cât s-a executat din proiect? De ce nu s-a finalizat lucrarea cu ultimul constructor din Bacău, care promitea să fie hotărât? Vrem să știm dacă dirigintele de șantier și-a făcu datoria?”, a întrebat Gheorghe Viziteu, consilier PNL, în ultima ședință a CJ-ului.

Liberalul a solicitat conducerii CJ Vaslui să precizeze dacă au fost prevăzute clauze pentru neîndeplinirea contractului de execuție, dacă s-au  calculat penalități sau daune pentru beneficiarul proiectului.

Răspunsurile pentru consilierul liberal au venit din partea aparatului de specialitate din cadrul CJ-ului. Astfel, până în prezent proiectul este realizat în proporție de 53%, iar contractul de execuție nu a mai putut fi continuat cu firma din Bacău, pentru că a intrat în procedura de insolveță. Practic, constructorul a intrat în faliment, iar pe șantier mai veneau la lucru, zilnic, doar cinci muncitori.

Viziteu a reacționat și a explicat că în 2017 proiectul era realizat în proporție de 49%, iar în 2021 este la 53,7%.

”Rodul acțiunii dumenavoastră este că avem două ruine în centrul orașului. De ce nu s-a filtrat această firmă? Mă întreb, dacă nu vă dă de gândit dacă aceasta este normalitatea în Vaslui?!”, a spus Viziteu.

Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui, a spus că la licitația pentru execuția proiectului s-a prezentat o singură firmă, care a avut toate actele în regulă.

”Avem un nou început la acest proiect. Sperăm că se va face publicitate acestei investiții, să vină un constructor să se termine acest edificiu”, a spus Trifan.

La sfârșitul anului trecut, conducerea CJ Vaslui, a anunțat că va rezilia contractul cu SC Nortek Trust AG SRL Bacău, care executa lucrările la Centrul Cultural Județean Vaslui. În cursul anului 2017, lucrările la proiect s-au blocat din cauza intrării în insolvență a SC Corevas Vaslui. Ulterior, CJ Vaslui a refăcut proiectul și expertiza pentru a nu fi probleme cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență și a demarat organizarea unei noi licitații publice. Astfel, în cursul lunii noiembrie 2018, CJ Vaslui a semnat cu SC Nortek Trust AG SRL Bacău contractul de execuție a proiectului.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*