Home » Administratie » Investiție europeană de 2,4 milioane de lei, pentru 267 de elevi de la Liceul „Ion Mincu” Vaslui

Investiție europeană de 2,4 milioane de lei, pentru 267 de elevi de la Liceul „Ion Mincu” Vaslui

Proiectul de reabilitarea și modernizare a Liceului „Ion Mincu” din Vaslui este în faza de elaborare a proiectului tehnic și obținerea avizelor necesare din partea organismelor competente. Investiția finanțată din fonduri europene nerambursabile este în valoare totală de 2.426.579 lei și vizează un amplu porgram de modernizare a unității de învățământ. Proiectul constă în realizarea unei construcții noi, cu regim de înălțime demisol și parter și cu funcțiune de ateliere școlare, pentru un efectiv de 267 elevi. La demisol va funcționa un atelier de construcții, unde elevii vor învăță tehnici de construcție, iar la parter va fi deschis un atelier auto.

Perioada 2021-2022 se anunță a fi foarte profitabilă în ceea ce privește atragerea fondurilor europene. Pe lângă absorbția de resurse financiare importante la bugetele locale, vor fi încă două avantaje majore pentru autoritățile locale.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că din anul 2021, agențiile regionale de dezvoltare vor deveni autorități de monitorizare, ceea ce va face ca regiunile țării să nu mai depindă de București, în ceea ce privește implementarea proiectelor europene. Un alt avantaj constă în valoarea alocărilor financiare europene nerambursabile.

”Zonele defavorizate, printre care și Moldova, vor primi alocări financiare destul de mari și acest lucru va fi un avantaj pentru autoritățile locale să atragă fonduri. La toate proiectele trebuie asigurată cofinanțarea, fie din sursă proprie, fie din împrumuturi care tot Guvernul le va acorda. Va trebui să facem un efort împreună în această direcție”, a precizat Vasile Pavăl.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: