Home » Local » Leul Thor, născut la Zoo Bârlad, vedetă în București

Leul Thor, născut la Zoo Bârlad, vedetă în București

Thor, puiul de leu care a făcut deliciul vizitatorilor Grădinii Zoologice  din Bârlad timp de patru ani, a plecat în Capitală. Acum, casa lui Thor este la Grădina Zoo din București.

Adrian Cărăbăț, administratorul parcului zoo din Bârlad, cel care a avut grijă de puiul de leu după ce mama l-a abandonat la câteva zile de la naștere, regretă plecarea tânărului leu, dar spune că acestuia îi va fi mai bine în București.

Adrian Cărăbăț și leuțul Thor, în 2016

„Sigur că nu poți rămâne insensibil când te despărți de un animal pe care l-ai îngrijit de mic, l-ai hrănit cu biberonul și i-ai monitorizat starea de sănătate în primele două luni și jumătate, când imunitatea îi era scăzută din cauza că nu mai era alăptat de mamă. I-am salvat viața și asta este important. A fost admirat câțiva ani în volierele parcului nostru zoo, dar a venit momentul să plece, așa cum se întâmplă de altfel și cu copiii noștri când cresc. Lui Thor îi va fi mai bine acolo unde este, are condiții mai bune, așa că este în siguranță. În plus, va putea fi privit de sute de mii de vizitatori. Angajații Grădinii Zoo din Bârlad vor păstra însă amintirea leuțului născut pe 4 august 2016, care a reușit să supraviețuiască după ce a fost respins de mama sa, la naștere. E un leu puternic, născut chiar în zodia Leului.”, ne-a declarat ing. Adrian Cărăbăț.

https://www.youtube.com/watch?v=LYsQyC3eztE&w=560&h=315

Mutarea lui Thor la București nu este motivată de spațiul insuficient, ci de numărul leilor de la Grădina Zoo din Bârlad. Astfel, a fost luată decizia ca mezinul familiei de lei să fie mutat la București, urmând să fie adus un exemplar din altă specie, mai puțin reprezentată la Zoo Bârlad. În volierele alocate leilor au rămas părinții lui Thor, Sheilla și Ioșka, dar și fratele lui mai mare, King Paraschiv. (M.N.)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*