Home » Culture » Bârlădenii au dat iama în sălile de spectacole, odată cu relaxarea restricțiilor impuse de pandemie

Bârlădenii au dat iama în sălile de spectacole, odată cu relaxarea restricțiilor impuse de pandemie

Măsurile de relaxare care au fost luate de pe 20 ianuarie, după o perioadă lungă în care bârlădenii nu au avut acces în restaurante, teatru sau sala de cinema, au avut un efect extraordinar.

Oamenii care au avut parte doar de restricții in ultimul timp, s-au bucurat de șansa de a se distra și socializa din nou. Astfel, sala Teatrului „Victor Ion Popa” a fost plină la primul spectacol, de pe 23 ianuarie, când s-a jucat „Un tramvai numit dorință” de Tenessee Williams.

Locurile la spectacolele de ieri („Orchestra Titanic”) și de sâmbătă („Unchiul Vanea”) aproape că s-au epuizat, ceea ce înseamnă că lumea e dornică să se hrănească sufletește.

Și sala Cinematografului „Victoria” a fost căutată de bârlădenii cinefili. Într-o săptămână, de când s-a reluat activitatea cinematografului, au venit la film 165 de persoane, majoritatea în weekend. Duminica trecută s-au înregistrat 91 de spectatori, cei mai mulți preferând să urmărească filmul „Doctor Dolittle”, un film 3D, de animație.

Deocamdată, pentru că nu se știe cum vor evolua lucrurile din punctul de vedere al pandemiei, distribuitorii de filme sunt precauți și nu trimit în teritoriu producții noi. Reprezentanții cinematografului speră ca în curând distribuitorii să își schimbe optica.

Atât în cazul teatrului cât și al cinematografului, intrarea în sală se face conform reglementărilor în vigoare, în proporție de 30%, ceea ce înseamnă că la un spectacol de teatru nu pot avea acces decât 90 de spectatori, iar în sala de cinema, 55 de spectatori. (M.N.)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*