Home » Administratie » CL Vaslui a înființat o comisie specială pentru verificarea activității societăților din subordine

CL Vaslui a înființat o comisie specială pentru verificarea activității societăților din subordine

de Dănuț CIOBANU 

Majoritatea consilierilor din Consiliul Local Vaslui a votat înființarea unei comisii de analiză și verificare a societăților din subordine (Goscom, Transurb, Aquavas etc.). Structura politică a comisiei este următoarea: 2 consilieri PNL, 2 consilieri PSD și 1 consilier USR-PLUS. Din comisie fac parte printre alții liberalul Valentin Dragomir, social-democratul Alaxandru Barbu și tânărul consilier de la USR-PLUS, Dragoș Chirica.

Până  la exercitarea votului final pe proiectul de hotărâre, consilierii locali au avut discuții aprinse pe marginea acestei inițiative. Valentin Dragomir a spus că nu trebuie să se teamă nimeni de această comisie, sigurul ei obiectiv fiind acela de informare asupra activității generale a societăților din subordinea CL Vaslui.

”Ideea cu această comisie mi-a venit luna trecută, când s-a discutat despre înființarea unei comisii care să analizeze activitatea Transurb. Am spus ca să nu facem o comisie pentru o singură societate, ci pentru toate. Se culeg date de la acele instituții și se analizează timp de 30 de zile și se vine în fața CL Vaslui cu niște repere. Nu tăiem capul la nimeni! Nu facem o comisie de anchetă, ci o comisie care să prezinte situația societăților din ultimii patru ani. Se poate face o comisie din consilieri, care sunt oameni politici. Sunt consilieri pentru prima dată aleși, va veni bugetul acestor societăți și alte documente, iar această comisie va face o analiză și va face o informare privind activitatea societăților”, a spus Valentin Dragomir.

Cătălin Mândru, consilier USR-PLUS, a spus că este de acord cu înființarea acestei comisii, pentru a vedea dacă banii din aceste entități sunt cheltuiți în interesul cetățenilor din municipiul Vaslui.

”Sunt societăți în subordinea CL, UAT-ul generează niște bugete și trebuie să vedem cum se cheltuie banii. Nu suntem economiști, dar putem face o comisie pentru evaluarea activității acestor societăți”, a precizat Mândru.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a precizat că activitatea societăților din subordine este cunoscută la toate nivelurile. O astfel de comisie trebuie să aibă obiective, perioada în care activează, ce anume analizează la o societate etc.

”Vasluienii cunosc această situație, după cum apreciază sau nu activitatea acestor societăți. E firesc să știm activitatea. Însă să puneți aparatul primarului să vă ofere date de azi pe mâine în condiții de pandemie, nu e corect și frumos să acuzați că se întârzie cu transmiterea informațiilor. Dacă veți continua în această manieră, că unii sunt într-o parte și alții în alta parte nu e frumos”, a explicat Pavăl.

Daniel Neacșu, consilier PSD, a precizat că nu îi este frică nimănui de această comisie, însă înainte de înființare trebuie stabilite obiectivele comisiei.

”Să stabilim obiectivele comisiei. Este o comisie politică  și respectăm algoritmul politic din CL. Să stabilitm ce trebuie să facă această comisie”, a spus Neacșu.

Alexandru Negruți de la PSD a fost mult mai plastic în intervenția privind inițiativa majorității, precizând că ”Creați o comisie, ca să aveți niște comisari!”.

Nu în ultimul rând, Sorin Radu, consilier ALDE, a adăugat că această comisie este una politică și, în concluzie, este foarte greu să fie obiectivă. În consecință, consilierul a propus să se apeleze la un audit independent, pentru a se decide în baza unor analize independente.

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

%d blogeri au apreciat: