Home » Local » Pandemia nu a afectat calitatea rugby-ului bârlădean!

Pandemia nu a afectat calitatea rugby-ului bârlădean!

u Patru juniori bârlădeni au șanse să fie incluși în Centrul Național Olimpic pentru Tineret

În ciuda vremurilor pandemice pe care le trăim, rugby-ul bârlădean se străduiește să-și mențină tradiționala valoare. Centrul Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor (CNOPJ) din Bârlad – înființat în urmă cu 10 ani de Federația Română de Rugby FRR) – continuă să reprezinte una dintre pepinierele locale ce ”produc” rugbiști de valoare, cu un real potențial de a face performanță în acest sport.

Deși toți cei 20 de sportivi care se antrenează în prezent în cadrul CNOPJ Bârlad au dovedit reale aptitudini și calități, conducerea centrului are speranțe că cel puțin patru dintre ei ar putea ajunge, în curând, în elita rugby-ului românesc. Dintre cei care promit atât de mult, îi putem aminti pe Toma Mîrzac, Robert Hîncu, Andrei Comănescu și George Drăgan.

”Sunt copii foarte talentați, cu reale calități, care dau dovadă de seriozitate și perseverează în pregătirea lor, din toate punctele de vedere. Noi avem speranțe, ca la finele anului școlar în curs, să-i vedem calificați pentru includerea în Centrul Național Olimpic pentru Tineret. Sunt jucători care ne lasă să credem că vor ajunge cât mai sus în rugby-ul românesc. Pot ajunge inclusiv la echipe puternice din Superligă sau Divizia Națională. De altfel, ei au evoluat anul trecut, cu dublă legitimare, la RC Bârlad, în Divizia Națională. Deci, se poate spune că au deja ceva experiență cu nivelurile ridicate din rugby-ul românesc”, a declarat pentru EstNews Daniel Tufaru, antrenor secund la CNOPJ Bârlad.

Chiar dacă din punct de vedere competițional, activitatea rugbistică a intrat în ”carantină” din cauza pandemiei de COVID, totuși juniorii rugbiști de la centrul olimpic bârlădean își continuă activitatea de pregătire într-un ritm susținut. Zilnic participă la ședințe de pregătire tehnico-tactică, antrenamente fizice sau teoretice.

”Bineînțeles, totul se derulează în condiții sanitare și de igienă stricte, conform prevederilor  și regulilor impuse de această perioadă de pandemie. Nu se face deloc rabat de la aceste reguli, tocmai pentru ca activitatea centrului să se deruleze în condiții cât mai bune. Încă nu știm dacă și când anume se vor putea relua și competițiile, dar cert este că până atunci noi trebuie să ne vedem de antrenamente și să ne pregătim cât mai bine”, a mai spus secundul Daniel Tufaru.

 

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: