BusinessComunicateLocalMedia

Gaming laptop: patru cerințe pe care trebuie să le îndeplinească:

Cumpărarea unui gaming laptop poate fi o decizie importantă, ținând cont de prețul său piperat. Totodată, există multe opțiuni de luat în considerare. Acest ghid îți va arăta patru elemente de bază de care să ții cont când cumperi unul și ce nu trebuie să îi lipsească.

1. Un gaming laptop bun trebuie să aibă un procesor cu șase nuclee

Este minimul pe care trebuie să-l căutăm dacă vrem să ne asigurăm că un laptop de gaming pe care urmează să îl cumpărăm va avea o durată de viață lungă.

Dacă avem un procesor quad-core putem juca, dar nu în mod optim. Amintește-ți ce s-a întâmplat cu trecerea de la cele două nuclee la cele patru nuclee, odată cu trecerea la noile Xbox și Play Station. Ei bine, asta se întâmplă din nou cu trecerea la noua generație de console, Play Station 5 și Xbox Series X.

Ce procesoare ar trebui să cauți? Din fericire nu trebuie să le alegem pe cele mai scumpe. Un Ryzen 4 4600H sau un Core i7 10750H sunt un nivel optim atunci când alegem un gaming laptop de la eMag , deoarece ambele procesoare au un IPC ridicat și au până la șase nuclee.

2. 16 GB RAM este noul standard

Știm că te gândești că astăzi aproape totul poate fi jucat perfect cu 8 GB RAM și da, este adevărat, dar din nou ne întoarcem la problema tranziției intergeneraționale.

În etapa Xbox 360 și PS3 am putut juca perfect cu 2 GB RAM și, de fapt, când au sosit PS4 și Xbox One, a existat o etapă în care am putut juca fără probleme cu 4 GB RAM. Dar, puțin câte puțin, cerințele au crescut la 6 GB și apoi la 8 GB.

Unele jocuri actuale consumă deja mai mult de 8 GB RAM și funcționează foarte bine doar atunci când avem 12 GB RAM. Ei bine, aceeași situație este ceea ce vom experimenta cu Xbox Series X și PS5. Nu vom vedea o creștere radicală a cerințelor de memorie RAM în toate jocurile, dar ea se va produce treptat și va ajunge să standardizeze cei 16 GB.

Ce ar trebui să cauți? Ei bine, este foarte simplu: un laptop de gaming care are cel puțin 16 GB RAM. Cele mai ieftine modele vin cu viteze destul de limitate (între 2.400 MHz și 2.666 MHz), dar la modelele de nivel mediu cel mai normal este să găsești frecvențe de 3.200 MHz.

3. Card grafic: care este nivelul recomandat?

Este un răspuns complicat, deoarece depinde de rezoluția la care vrei să te joci. Astăzi majoritatea laptopurilor de jocuri folosesc ecrane 1080p de diferite calități cu rate de reîmprospătare care pot varia de la 60 Hz la 300 Hz.

Este de la sine înțeles că un laptop de gaming cu o placă grafică mai puternică va putea profita mai bine de un panou de 144 Hz 1080p, deoarece va putea obține rate FPS mai mari, care se vor potrivi mai bine cu acea rată de reîmprospătare ridicată. De exemplu, un RTX 2070 Super Mobile este o alegere bună dacă vrem să redăm în 1080p și să profităm de un monitor de 144 Hz.

Deoarece majoritatea laptopurilor de jocuri sunt vândute cu panouri care utilizează rezoluție 1080p, vom respecta acest nivel atunci când vine vorba de a-ți da recomandări specifice care îți vor servi drept referință.

4. Stocare: HDD, SSD și capacități minime într-un gaming laptop

Unitatea de stocare este o componentă fundamentală care poate afecta performanța generală a echipamentului și îi poate limita foarte mult posibilitățile și durata de viață utilă.

Astăzi, majoritatea laptopurilor de jocuri low-end și mid-low utilizează SSD-uri de 256 GB, o capacitate care, din toate punctele de vedere, este insuficientă pentru a acoperi nevoile oricărei persoane care joacă minimul de jocuri. Un joc actual ocupă cu ușurință 60 GB. Există titluri, precum Call of Duty Warzone, care ocupă chiar mai mult de 200 GB.

Unii producători rezolvă această problemă combinând un SSD de 256 GB cu un HDD de 1 TB, o soluție bună atâta timp cât a doua unitate funcționează la 7.200 RPM.

La modelele mid-range și high-end, cel mai normal este să cauți direct unități SSD performante, cu o capacitate cuprinsă între 512 GB și 1 TB. Pentru a fi sinceri, 512 GB pot fi chiar puțin, așa că îți recomandăm să cauți o capacitate minimă de 1 TB.

Back to top button