Home » National » Valeriu Gheorghiță, despre certificatul verde la job: „Dacă s-a respins urgentarea, eu înțeleg că nu avem o urgență epidemiologică și cred că ceea ce semănăm în momentul de față, asta o să culegem mai târziu”

Valeriu Gheorghiță, despre certificatul verde la job: „Dacă s-a respins urgentarea, eu înțeleg că nu avem o urgență epidemiologică și cred că ceea ce semănăm în momentul de față, asta o să culegem mai târziu”

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, atrage atenția asupra unor decizii deloc înțelepte pe care se iau în Guvern. Acesta vorbește despre cât de gravă poate fi amânarea momentului în care se implementează obligativitatea certificatului verde la locul de muncă.

„Dacă s-a respins urgentarea, eu înțeleg că nu avem o urgență epidemiologică și cred că ceea ce semănăm în momentul de față, asta o să culegem mai târziu. Acesta este lucrul pe care eu îl înțeleg ca om și ca coordonator al campaniei de vaccinare”, a răspuns Valeriu Gheorghiță întrebat cum vede respingerea dezbaterii în regim de urgență a legii care prevede obligativitatea certificatului verde la locul de muncă.

„Eu cred că trebuie să luăm acele măsuri care să fie coerente, care să fie logice încât pe de o parte să asocieze o reducere a riscului de infectare la nivel populațional, dar în egală măsură să stimuleze rata de vaccinare. Pentru că altfel, dacă măsurile noastre sunt doar pentru a scădea numărul de cazuri, cum pot să fie anumite măsuri restrictive, dar în niciun fel nu reușim să creștem rata de acoperire vaccinală, vom avea aceeași populație receptivă și susceptibilă la îmbolnăviri în perioada lunilor următoare. Situația nu se va schimba. Noi trebuie să avem o viziune în momentul de față nu pentru o lună, nu pentru două luni, ci pentru perioada lunilor următoare și chiar anul viitor”, a subliniat Valeriu Gheorghiță.

About Axinte Radu Alexandru