Home » Local » La mulți ani, România!

La mulți ani, România!

Oficialitățile județului Vaslui au fost prezente în Centru Civic, începând cu ora 11.00, pentru a sărbători Ziua Națională a României. Festivitatea a fost deschisă de un sobor de preoți care a oficiat o suljbă religioasă, după care profesorul universitar Cătălin Turliuc a susținut o alocuțiune despre momentul istoric de la 1 Decembrie 1918. În continuare, au luat cuvântul autoritățile locale.

„Această zi este încununarea luptei de veacuri a înaintașilor pentru a realiza acest deziderat. În acest moment vă transmit un mesaj de unitate, responsabilitate, de toleranță și încredere că împreună vom trece pentru aceste momente dificile pe care le parcurgem, pentru că vom reuși. Împreună suntem încrezători în viitorul nostru, pe care dorim să îl construim mai bun”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

La rândul lui, Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, a spus că 1 Decembrie 1918 este cel mai important moment din istoria românilor, iar stima este elementrul central de care avem nevoie.

„Românii au nevoie de multă stimă unii față de alții, pentru ca actul de la 1 Decembrie 1918 să își dovedească valențele sale”, a precizat Dumitru Buzatu.

După discursurile autorităților locale, reprezentantii instituțiilor publice și cei ai partidelor politice au depus coroane în jurul statuii lui Ștefan cel Mare. Acțiunea s-a încheiat cu o paradă militară la care au luat parte sute de vasluieni.

Pentru a sărbători Ziua Națională a României, la ora 16:00, în Piața Civică va avea loc un concert susținut de  Orchestra „Rapsodia Vasluiului” și interpretul de muzică populară Ion Paladi. Ziua Națională a României se va încheia cu aprinderea luminițelor din bradul de Crăciun.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: