Home » National » Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, le cere românilor să fie cât mai precauți în această perioadă pentru a se putea bucura de sărbători

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, le cere românilor să fie cât mai precauți în această perioadă pentru a se putea bucura de sărbători

Pentru români, sărbătorile de Crăciun reprezintă, de cele mai multe ori, reuniunea familiei. Se vor putea aduna toate rudele la aceeași masă pentru acest Crăciun?

Noul ministru al Sănătăţii le recomandă românilor „să se comporte cât mai precaut în această perioadă”, dacă vor să aibă sărbători cât mai aproape de normalitate. Despre posibile relaxări ale restricțiilor în următoarea perioadă, medicul Alexandru Rafila a afirmat că trebuie văzut contextul epidemiologic.

Alexandru Rafila, a explicat, marţi seară, că în acest moment suntem în scenariul verde, dar contează trendul. „Gândiţi-vă ce s-a întâmplat astă vară”, a declarat ministrul Sănătății.

„Mi-e greu să vă spun ce se va întâmpla peste un interval de 3-4 săptămâni, dar eu am o preocupare faţă de ce se întâmplă în acest moment. Am văzut ieri la Braşov, la târgul de Crăciun, că era o mare frenezie, am văzut concerte care nu aveau nimic de-a face cu măsuri de bază care să prevină transmiterea. Dacă oamenii vor să aibă sărbători cât mai aproape de normalitate, ar trebui să se comporte cât mai precaut în această perioadă”, a declarat, aseară, Alexandru Rafila, la o emisiune tv.

Întrebat despre posibile relaxări ale măsurilor de sărbători, Rafila a afirmat: „Trebuie văzut contextul epidemiologic. Suntem în scenariul verde, dar contează trendul. Gândiţi-vă ce s-a întâmplat astă vară când eram în scenariul verde, dar lucrurile mergeau prost săptămână, după săptămână. A existat o creştere relevantă din punct de vedere epidemiologic”.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: